BERLIN ŠALJE ORUŽJE U UKRAJINU, POTVRĐENO SA NAJVIŠEG MESTA: U Kijev ide sedam oklopnih haubica!

Autor:

Svet

06.05.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka ministarka odbrane istakla da se konstantno radi na jačanju borbene gotovosti ukrajinske vojske.

BERLIN ŠALJE ORUŽJE U UKRAJINU, POTVRĐENO SA NAJVIŠEG MESTA: U Kijev ide sedam oklopnih haubica!

Foto: Tanjug/AP

Vojnik u Ukrajini

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht, istakla je da će nemačka isporukom sedam oklopnih haubica tipa 2000 pomoći odbrani Ukrajine od ruske agresije. 

- Isporukom sedam oklopnih haubica tipa 2000, nemačka vlada želi da poveća borbenu gotovost ukrajinskih trupa - rekla je ministarka odbrane Kristin Lambreht, koja je trenutno u poseti nemačkim trupama u Slovačkoj, prenose hrvatski mediji.

Uz isporuku oklopnih haubica, Lambreht je najavila i obuku ukrajinskih vojnika za rukovanje tim oružjem. Obuka bi trebalo da počne sledeće nedelje u bazi u Idar-Oberštajnu, a u obuci će učestvovati i pripadnici Oružanih snaga Holandije.

Oklopne haubice 2000, koje proizvodi nemački proizvođač oklopnih vozila Kraus-Mafei Vegman, prema mišljenju stručnjaka, spadaju u najsavremenije artiljerijsko oružje. Domet municije je do 40 kilometara.

Pre nekoliko nedelja Bundestag je odobrio isporuku teškog naoružanja Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading