UMRO PA OŽIVEO: Čovek u Šangaju odveden u mrtvačnicu u vreći za telo dok je još živ!

Autor:

Svet

03.05.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greškom proglašen mrtvim, pa počeo da se trza u vreći.

UMRO PA OŽIVEO: Čovek u Šangaju odveden u mrtvačnicu u vreći za telo dok je još živ!

Foto: bigpixell/printscreen

Stariji stanovnik Šangaja greškom je proglašen mrtvim i odveden u mrtvačnicu u vreći za telo, što je najnoviji znak disfunkcije u gradu pogođenim koronom, gde su milioni ljudi i dalje pod karantinom koju sprovodi vlada, prenosi CNN. 

Nekoliko radnika obučenih od glave do pete u zaštitnu opremu uplašili su se kada su shvatili da je čovek još uvek živ. Događaj koji je izazvao gnev kineskog stanovništva snimio je čovek iz susedne zgrade. Užasnut slikom koja mu se pojavila pred očima rekao je kako je takvo ponašanje gnusno i neodgovorno. 

U staračkom domu je takav nered. Poslali su živu osobu na mrtvačka kola i rekli da je mrtva. Osoblje pogrebnika je reklo da se još uvek pomera. To je neodgovorno, zaista neodgovorno - rekao je stanovnik Šangaja. 

Pokušaj namernog ubistva 

Na kineskoj platformi Veibo, građani su u neverici komentarisali kolaps zdravstvenog sistema u Šangaju, koji se dugo smatrao najprogresivnijim i najmodernijim gradom u Kini.

- Problemi u Šangaju su ovog puta potpuno razotkriveni - glasio je jedan popularan komentar na Veibou.


- Ovo se računa kao namerno ubistvo - napisao je drugi korisnik.


Mnogi drugi su istakli da je čovek mogao biti sahranjen ili kremiran da nije otkriven živ.

- Vladu nije briga, šta se dešava u Šangaju - napisao je jedan stanovnik Šangaja. 

Radnici dobili otkaz, a šefica staračkog doma smenjena. Vlada okruga je odgovorila na incident u ponedeljak, navodeći u saopštenju da je stariji čovek sada u stabilnom stanju. Tri službenika su smenjena iz okružnog biroa za civilne poslove i kancelarije za socijalni razvoj, a takođe je smenjena i šefica staračkog doma, navodi se u saopštenju. Vlasti su takođe oduzele sertifikat lekaru koji je bio umešan i koji je sada pod istragom, navodi državni Global Times.

Foto: youtube.com/printscreen

Foto: Ilustracija

 

Korona se ne obzdava 


Finansijski centar se bori sa izbijanjem slučajeva Covid-19 od početka marta, a grad je u karantinu od 31. marta. Postao je centar šireg izbijanja epidemije u Kini, sa porastom broja slučajeva i uvođenjem mera zatvaranja u brojnim gradovima.
Nedeljama je zatvaranje zabranilo stanovnicima da napuštaju svoje domove ili stambena naselja - što je izazvalo logistički haos, a mnogi su se žalili da nisu u mogućnosti da pristupe osnovnim dobrima kao što su hrana, voda, zdravstveni proizvodi, pa čak i medicinska nega za hitne slučajeve koji nisu povezani sa kovidom. 

Broj zaraženih u porastu


Prošle nedelje, vlasti su rekle da bi neka naselja mogla da počnu da ublažavaju mere zatvaranja ako nisu prijavili nijedan slučaj u poslednje dve nedelje, omogućavajući nekim naseljima izvesnu meru slobode u svom okrugu.
Od utorka, za više od 8,2 miliona stanovnika Šangaja i dalje je zabranjeno da napuštaju svoja stambena naselja.
U međuvremenu, broj slučajeva raste i u glavnom gradu Pekingu, gde su škole i drugi javni prostori poput biblioteka i tržnih centara zatvoreni. Više od 20 miliona stanovnika biće podvrgnuto još tri runde masovnog testiranja ove nedelje, pored nekoliko rundi sprovedenih prošle nedelje, saopštile su vlasti u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading