DRAMATIČNO UPOZORENJE PRAUNUKE NIKITE HRUŠČOVA: Bliži smo nuklearnom ratu nego za vreme Kubanske krize - NIKO NEĆE DA SE POVUČE!

Autor:

Svet

30.04.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa u Njujorku, praunuka Nikite Hruščova ocenila je da su Rusija i Zapad bliži nuklearnom ratu nego tokom Kubanske raketne krize.

DRAMATIČNO UPOZORENJE PRAUNUKE NIKITE HRUŠČOVA: Bliži smo nuklearnom ratu nego za vreme Kubanske krize - NIKO NEĆE DA SE POVUČE!

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden spreman da ozbiljno udari na Putina

Nina Hruščova, akademik čiji je pradeda bio vođa Sovjetskog Saveza tokom Kubanske raketne krize 1962. godine, upozorila je da je rat u Ukrajini opasniji jer se čini da nijedna strana nije voljna da se povuče.

Hriščova je rekla da su se i američki predsednik Džon Kenedi i Hruščov 1962. godine složili oko deeskalacije čim je nuklearni rat postao stvarna pretnja.

- Ono što je tada spasilo svet je to što su i Hruščov i Kenedi, šta god da su mislili o ideologiji jedni drugih i koliko god se neslagali sa njom i nisu hteli da popuste, ali su se povukli kada se pojavila pretnja potencijalnim sukobom - rekla je.

Istakla je da sada nije videla ni jednu stranu - posebno rusku - da se povlači, rekavši da je to ono što je "najviše plaši".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Filip

30.04.2022 17:32

Nece se Rusija povlaciti pred gamadima

realista

30.04.2022 19:21

znaci da nije uspfeo rat pa ajde na nuklerani rat e druze putin sta uradi u 21. veku tek se izvlacimo iz pandemije