PUTIN POSLAO DELFINE U RAT! Amerikanci otkrili: Ruski predsednik udara svim raspoloživim sredstvima, TAJNO ORUŽJE je već u Crnom moru!

Autor: Republika

Svet

28.04.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Satelitski snimci koje je analizirao Američki mornarički institut (USNI) otkrili su neobična dešavanja u luci u krimskom gradu Sevastopolju, a veruje se da je možda reč o životinjama koje su nekad bile u vlasništvu Ukrajine.

PUTIN POSLAO DELFINE U RAT! Amerikanci otkrili: Ruski predsednik udara svim raspoloživim sredstvima, TAJNO ORUŽJE je već u Crnom moru!

Foto: Tanjug/AP, Youtube/REAL SCIENCE, Pixabay

Vladimir Putin spreman da upotrebi sve protiv sveta

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je u rat visoko utrenirane vojne delfine, tvrde američki izvori, a prenosi britanski Gardijan. 

Životinje, koje su obučene za specijalne operacije i zapravo predstavljaju tajno oružje, navodno su stigle u rusku pomorsku bazu u Crnom moru "najverovatnije da bi zaštitile svoju flotu od podvodnog napada", što je potvrđeno i satelitskim snimcima

Navedene video zapise je pregledao i Američki mornarički institut (USNI), navodeći da se na osnovu njih vidi da su dva specijalna boksa s delfinima stigli u pomorsku bazu u luci Sevastopolj još u februaru, na samom početku invazije Moskve na Ukrajinu.

- Rusija ima istoriju obučavanja delfina u vojne svrhe, koristeći vodene sisare za izvlačenje objekata ili odvraćanje neprijateljskih ronilaca. Sevastopoljska pomorska baza je ključna za rusku vojsku jer se nalazi na južnom delu Krima koji je Moskva zauzela 2014. - navodi Gardijan. 

Prema analizi USNI, mnogi ruski brodovi koji su tamo usidreni, iako su van dometa projektila, potencijalno su ranjivi na podmorske napade.

- Ukrajina je takođe trenirala delfine u akvarijumu u blizini Sevastopolja, u programu koji je nastao iz šeme iz sovjetske ere koja je zapuštena 1990-ih. Tokom hladnog rata, i SAD i Sovjetski Savez razvili su upotrebu delfina čije im eholokacijske sposobnosti mogu omogućiti da otkriju podvodne objekte kao što su mine. SAD su potrošile najmanje 28 miliona dolara na održavanje sopstvenih trupa delfina i morskih lavova – koji se takođe mogu obučiti – da bi potencijalno pomogli u sukobima - podseća britanski list.

Ubrzo su i svi drugi svetski mediji, uključujući Vašington post i Tajm preneli fotografije zapisa sa satelita. 

 

  
- Sevastopoljski program je vaskrsao 2012. u režiji ukrajinske mornarice, ali su sisari pali u ruske ruke nakon invazije na Krim 2014. Ukrajina je bezuspešno zahtevala vraćanje životinja, međutim, to se nije dogodilo. RIA Novosti je u to vremen javljala da Moskva samo planira da proširi program - istakao je Gardijan i citirao tadašnje napise RIA.    

 

- Naši stručnjaci razvili su nove uređaje koji omogućavaju da se ciljevi delfina pretvaraju u signal za monitor operatera. Ukrajinskoj mornarici su nedostajala sredstva za takvo znanje, a neki projekti su morali da budu ugašeni - rekao je jedan izvor ruskoj novinskoj agenciji.

Dve godine kasnije, ruska mornarica je objavila planove da kupi još pet delfina, pokrenuvši proces nadmetanja za ugovor vredan 1,75 miliona rubalja (21.000 dolara) za isporuku delfina u bazu u Sevastopolju do kraja leta.

Nejasno je da li su delfini, za koje se veruje da se danas nalaze u Sevastopolju, isti oni koji su proizašli iz tog ugovora.

 

 

Satelitski snimci iz 2018. otkrili su da je Rusija takođe koristila delfine u svojoj pomorskoj bazi u Tartusu u Siriji tokom sirijskog rata.

Inače, delfini nisu jedina okeanska stvorenja koja je ruska vojska možda obučila. Veruje se da je kit beluga primećen kod obala Norveške 2019. takođe u "službi" Ruske Federacije. Ribari su prijavili da je kit beluga nosio čudne pojaseve, koji su možda držali kamere. Navođeno je da je "maltretirao" njihove čamce, povlačio im užad, pa čak i udarao o njih.   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pirko

28.04.2022 12:04

Zanao sam da su amerikanci idioti, ali da su ovoliki i mene je iznenadilo .

Baki

28.04.2022 12:07

..."tvrde američki izvori, a prenosi britanski Gardijan" - ovi su načisto prolupali..