DA LI ĆE SE TVITER PROMENITI NAKON ŠTO GA JE KUPIO MASK?! Oglasio se Medvedev, evo kako u Rusiji gledaju na goruću temu!

Autor:

Svet

26.04.2022

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev osvrnuo se na kupovinu Tvitera od strane milijardera Ilona Maska.

DA LI ĆE SE TVITER PROMENITI NAKON ŠTO GA JE KUPIO MASK?! Oglasio se Medvedev, evo kako u Rusiji gledaju na goruću temu!

Foto: printscreen

- To što je preduzetnik Ilon Mask kupio Tviter neće promeniti ništa, niti će ta društvena mreža ponovo postati demokratska ili poštena, pošto ne određuju samo vlasnici pravila na društvenim mrežama - naveo je Medvedev na svom Telegram profilu.

Prema njegovim rečima otkup mreža za gigantski novac, kada se jedan vlasnik zameni drugim, neće ništa promeniti.

- Pošto ne određuju samo vlasnici pravila života društvenih mreža - napisao je Medvedev. 

On je dodao da „nijedna mreža nije u stanju da ignoriše raspoloženje u državi u kojoj je registrovana".

- Stoga, nikakva čudesna transformacija se neće desiti Tviteru. On neće ponovo postati demokratski, a još više pošten. Osim ako, naravno, ne napusti američku jurisdikciju - dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

Podsetimo, milijarder Ilon Mask je sklopio dogovor o kupovini Tvitera uz obećanje da će smanjiti cenzuru na platformi, otvarajući pitanje šta će njegov pristup značiti za "digitalni gradski trg".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading