ILON MASK DAO KONAČNU PONUDU! Evo koliko nudi za kupovinu Tvitera!

Autor:

Svet

14.04.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask je dao „najbolju i konačnu“ ponudu za kupovinu Tvitera, rekavši da kompanija ima izuzetan potencijal i da će ga on "otključati".

ILON MASK DAO KONAČNU PONUDU! Evo koliko nudi za kupovinu Tvitera!

Foto: Tanjug/AP

Pedesetogodišnji Mask dao je ponudu američkoj Komisiji za hartije od vrednosti u četvrtak. Milijarder, koji takođe kontroliše Tesla Inc., otkrio je da u ovoj kompaniji ima udeo od oko 9% 4. aprila.

Njegova ponuda za kupovinu Tvitera je vrtoglavih 43 milijardi dolara.

 

 

Izvršni direktor je jedan od najuticajnijih tviteraša, koji često tvituje memove i zasmejava više od 80 miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

On je otvoreno govorio o promenama koje bi želeo da nametne na platformi društvenih medija, a kompanija mu je ponudila mesto u odboru nakon objave njegovog udela, što ga je učinilo najvećim pojedinačnim akcionarom.

Nakon što je njegov udeo postao javan, Mask je odmah počeo da upućuje kolege na neke buduće poteze, od pretvaranja Tviterovog sedišta u San Francisku u sklonište za beskućnike i dodavanja opcije za uređivanje tvitova do davanja automatskih verifikacionih oznaka premium korisnicima.

Jedan tvit je sugerisao da bi Tviter mogao da zamre, s obzirom da nekoliko poznatih ličnosti sa velikim brojem pratilaca retko tvituju.

 

 

 

 

Mask to sebi može priuštiti. On trenutno vredi oko 260 milijardi dolara prema Blumbergovom indeksu milijardera, u poređenju sa tržišnom vrednošću Tvitera od oko 37 milijardi dolara, piše Time.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading