VREME JE DA POSTANEMO NORMALNA DRŽAVA! Ruski opozicionar: Rusiju sigurno čeka promena režima, treba nam pomoć celog sveta!

Autor:

Svet

21.03.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza smatra da Rusiju sigurno čeka promena režima.

VREME JE DA POSTANEMO NORMALNA DRŽAVA! Ruski opozicionar: Rusiju sigurno čeka promena režima, treba nam pomoć celog sveta!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

- Svima je jasno da samo Rusi u Rusiji mogu da promene ovu situaciju. Niko ne može da promeniti režim spolja. Samo građani Rusije mogu da pokrenu značajne političke promene. A to će se dogoditi - rekao je Kara-Murza za CNN.

- U protekle četiri nedelje od početka invazije na Ukrajinu, došlo je do negativnog javnog stava, pogotovo među mlađom populacijom. Pazite, taj čovek je na vlasti više od 22 godine. Mnogima je već dosta gledanja istog lica na televiziji sve te godine - dodao je on.

Kara-Murza, je ruski opozicionar i kritičar Vladimira Putina koji je dva puta hospitalizovan zbog sumnje na trovanje. On smatra da politička promena može da dođe samo iz same Rusije.

Republika

Foto: Youtube/FRONTLINE PBS

Vladimir Kara-Murza

- Ali je važno da slobodan svet, kanal demokratije, pokaže solidarnost prema onima koji žele da videti slobodnu i demokratsku Rusiju; Rusiju koja će poštovati prava svojih građana, ali će se ponašati i odgovorno na međunarodnoj sceni -  rekao je član grupe Solidarnost koja je organizirala masovne proteste nakon izbora 2011.

- To je jako važno, to bi sada trebalo da bude prioritet Zapada - da Rusima na njihovom jeziku pokaže šta je istina, da otvori oči ruskom društvu, da svima bude jasno kakve zločine čini Putin navodno u ime naše zemlje - dodao je Kara-Murza koji je bio savetnik opozicionog čelnika Dume, Borisa Nemcova, od 2000. do 2003.

On je kaže da mnogi građani Rusije ni ne znaju da u Ukrajini traje rat i da stradaju civili budući da je Putin uništio sve što je ostalo od nezavisnih medija.

- Tamo je na snazi totalna blokada informacija, cenzura. Zato je važno da Zapad pomogne pri probijanju zida te cenzure i da ne popusti sa sankcijama; pogotovo onima koje su namenjene ruskim oligarsima i onima koji krše ljudska prava i koji su se sakupili oko Putina - smatra on.

Kara-Murza je pozvao Zapad da podrži milione ljudi u Rusiji koji žele "da naša zemlja postane normalna i moderna demokratija" i dodao je da "nema nikakvih sumnji da će doći taj dan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Tomić Bane

21.03.2022 10:34

Pazi, stvarno, pa i Kara Murza je 20 godina na političkoj sceni kao i Putin? To je dakle, za njega normalno, ali ne i za Putina.

Odgovori 13 1
Đorđe

21.03.2022 11:30

Ljudi, treba da shvatite da jedini predsednik koji bi odgovarao zapadnom svetu na mestu predsednika Rusije jeste neko poput pijanog, blesavog i poslušnog Jeljcina koji će da igra kako mu se kaže.

Odgovori 14 1
Vanja

21.03.2022 15:00

Putin nema alternativu. Covek je garancija jake Rusij u politickom,ekonomskom i vojnom smislu. Nema Ruskoj Federaciji opstanka ako im zapadnjaci ustolice predsednika. Ukrajina je sjajan primer svima onima koji poveruju u dobronamernost zapadnjackih lazovcina.

g. Putinu puno srece u radu

21.03.2022 20:39

Sve mi bi jasno kada vidjeh Kara Murzu na slici niti lijep a jos manje pametan