ZAPLENJENA JAHTA RUSKOM OLIGARHU: Sastao se sa Putinom, a onda je krenula konfiskacija (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

EU je sankcionisala Andreja Meljničenka 9. marta, a sada mu je oduzeta luksuzna jahta.

ZAPLENJENA JAHTA RUSKOM OLIGARHU: Sastao se sa Putinom, a onda je krenula konfiskacija (VIDEO)

Foto: Srpski telegraf

Jahta ruskog oligarha Andreja Meljničenka zaplenjena je u petak, navodi se u saopštenju italijanske finansijske policije. Brod nazvan "SY A“ vredi oko 530 miliona evra i nalazi se u skladištu u severoistočnoj luci Trst.

To je jedna od najvećih jahti na svetu, prema rečima njegon proizvođača "Nobiskrug“.

EU je sankcionisala Meljničenka 9. marta u okviru proširenih kaznenih mera protiv ruskih oligarha, a sada mu je oduzeto i luksuzno plovilo. Prema EU, on je vlasnik proizvođača đubriva EuroChem Group i kompanije za ugalj SUEK, prenosi CNN.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak iz Trsta na kojem se vidi trenutak kada je jahta zaplenjena.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

U odluci Saveta EU, kojom su odobrene sankcije Meljničenku, navedeno je da se on i još 36 biznismena sastali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon što je invazija na Ukrajinu počela kako bi razgovarali o potencijalnom ekonomskom uticiju sankcija EU i SAD.

Nedavno je i ruskom milijarderu Ališeru Usmanovu zaplenjena jedna od njegovih jahti Dilbar, čija je vrednost procenjena na skoro 600 miliona dolara. Milijarder Usmanov je skupocenu jahtu kupio 2016. godine od kompanije Lursen za neverovatnih 600 miliona dolara, a izgradnja je trajala 52 meseca.

Teška je 15.917 tona i po bruto tonaži važi za jednu od najvećih na svetu, a njom upravlja posada od čak 92 člana. Dilbar poseduje najveći bazen ikada napravljen na jednoj jahti, saunu, kozmetički salon i teretanu. Može da primi do 24 osobe i poseduje 12 apartmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading