NAJBOGATIJI RUSI POD RAFALNOM PALJBOM! Zamrznuta imovina tajkuna: ŽESTOK EVROPSKI UDAR NA PUTINOVE OLIGARHE! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.03.2022

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija je u ponedeljak objavila sankcije protiv još 26 pojedinaca iz Rusije uključujući i široj javnosti poznate oligarhe.

NAJBOGATIJI RUSI POD RAFALNOM PALJBOM! Zamrznuta imovina tajkuna: ŽESTOK EVROPSKI UDAR NA PUTINOVE OLIGARHE! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com

Na spisku evropskih sankcija su Mihaila Fridman, Ališer Usmanov, Aleksej Mordašov, Genadij Timčenko i Aleksandar Ponomarenko.

Sankcije uključuju zamrzavanje imovine i zabranu putovanja navedenim pojedincima. 

Najbogatiji Rus koji je nedavno sankcionisan je Mordašov, koji je, prema najnovijim procenama Forbsa, "težak" 29,1 milijardi dolara zahvaljujući većinskom udelu u ruskoj čeličanskoj kompaniji Severstal.

Prema podacima Forbsa, Timčenko je "težak" 21,1 milijardi dolara o veliki je deoničar u nekoliko ruskih kompanija za proizvodnju sirovina.

Kada je reč o Usmanovu, njegovo bogatstvo procenjuje se na 15,3 milijardi dolara, a stekao ih je kao metalski magnat i rani investitor u Fejsbuk.

Fridman je osnivač najveće ruske privatne banke Alfa banke, a prema proceni Forbsa njegovo bogatstvo iznosi 13,3 milijarde dolara.

EU je takođe sankcionisala Dmitrija Peskova, portparola ruskog predsednika Vladimira Putina, i naveo lične sa Putinom kao razlog za njihovo uključivanje.

Sogaz, ruska osiguravajuća kompanija u delimičnom vlasništvu milijardera Putinovog saveznika Jurija Kovalčuka, bila je jedina kompanija navedena u sankcijama.

Sve najbitnije događaje iz Ukrajine i Rusije možete pratiti uživo na blogu Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
XXX

01.03.2022 13:35

Sankcije čitaj PLJAČKA... To se dešavalo i na Kosovu i Metohiji pisle upada nato snaga. Prvi stub zapadnog ustrojstva je porez državi, drugi stub je privatna svojina. Kada su na Kosmetu to ukinuli ito samo prema srpskoj imovini, krenuo ja neminovni pad zapada. Pad će biti dug i bolan, ali sami sejete, sami žanjete...