BAJDEN UVODI SANKCIJE PUTINU: Bela kuća udarila na ruskog predsednika

Autor:

Svet

25.02.2022

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena će sankcionisati ruskog predsednika Vladimira Putina i druge visoke zvaničnike u Moskvi kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, potvrdila je u petak portparolka Bele kuće Džen Psaki.

BAJDEN UVODI SANKCIJE PUTINU: Bela kuća udarila na ruskog predsednika

Foto: Tanjug/AP, Wikipedi/The U.S. Army

Vladimir Putin i Džo Bajden u sve ozbiljnijem klinču

Taj potez usledio je nakon najave Evropske unije ranije tokom dana da će direktno sankcionisati Putina i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova zbog napada te zemlje na susednu Ukrajinu.

Psaki je rekla da će se SAD, nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, pridružiti evropskim saveznicima u sankcionisanju Putina, Lavrova i drugih članova ruskog tima za nacionalnu bezbednost.

Bajdenova administracija je poslednjih dana pojačavala sankcije Moskvi, radeći u koordinaciji sa evropskim saveznicima na preduzimanju mera bez presedana u nadi da će odvratiti Putina od napada na Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

25.02.2022 22:43

E sad Putin treba da uvede kontramere i blokira sve Bajdenove račune u ruskim bankama. Pa da vidimo onda, aha!

Marco

27.02.2022 00:30

Biden ne drzi pare po Ruskim bankama .