"NAŠ BRAT JE UMRO"! Ovo je mladić koji je srušio most kako bi zaustavio napredovanje ruskih tenkista ka Kijevu! RODOLJUBLJE PLATIO ŽIVOTOM!

Autor:

Svet

25.02.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska ambasada objavila sliku mladića koji je srušio most u Kijevu kako bi zaustavio napredovanje Rusa i za platio životom.

"NAŠ BRAT JE UMRO"! Ovo je mladić koji je srušio most kako bi zaustavio napredovanje ruskih tenkista ka Kijevu! RODOLJUBLJE PLATIO ŽIVOTOM!

Foto: Printskrin

- Ovog teškog dana za našu zemlju, kada ukrajinski narod pruža otpor ruskim okupatorima na sve strane, jedno od najtežih mesta na karti Ukrajine bila je Krimska prevlaka, gde je neprijatelja prvi susreo poseban bataljon marinaca - saopštila je ukrajinska ambasada.

U svom saopštenju ukrajinska ambasada je dodala:

- Da bi se zaustavilo napredovanje kolone tenkova, odlučeno je da se raznese Genjičeski drumski most.

Za ovaj zadatak, kako je navedeno, dobrovoljno se prijavio Vitaljij Volodimirovič Skakun, inženjer posebnog bataljona.

Republika

Foto: Prinskrin

Saopštenje Ambasade Ukrajine

 

- Most je miniran, ali on nije stigao da pobegne. Prema rečima braće, Vitaljij je stupio u kontakt i rekao da će razneti most. Odmah se začula eksplozija. Naš brat je umro. Njegovo junačko delo značajno je usporilo napredovanje neprijatelja, što je omogućilo jedinici da se prerasporedi i organizuje odbranu. Komanda marinaca će se obratiti Vrhovnoj komandi za dodelu državne nagrade mornaru Skakunu Vitaljiju Volodimiroviču. Ruski okupatori, znajte da će vam zemlja goreti pod nogama! Borićemo se dok smo živi! I dok smo živi borićemo se! - navodi se u saopštenju.

Više o stanju u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Dada

25.02.2022 12:00

Zao mi je sto je mrtav ali rukovodstvo Ukraine nije smelo neiskusnog borca da salje da minira most. Nije proracunao vreme kad ce se most dici u vazduh i sam je sebe ubio. A nista od toga nebi bilo da se rukovodstvo Ukraine skloni sa vlasti. Ne bi bilo ni rata da su normalni u Ukraini.

Odgovori 206 82
Igor

25.02.2022 12:18

Umro nego šta, budala!!

Odgovori 112 100
Mile

25.02.2022 18:17

I? Jel' sprečio?

Zaxy

25.02.2022 19:57

usporili ste ih 5 minuta,taman da popiju kafu i predahnu - za 4-5 dana je kraj rata,ne mozete ih zadrzati duze. Bolje bi vam bilo da izvrsite puc i uhapsite predsednika koji vam je sve ovo i zakuvao.