PUTINOVE BOMBE SPREMNE ZA UKRAJINU! Sve gorelo u Savetu bezbednosti UN, Blinken izneo plan Rusije za rat, Amerika iz Nemačke spremila F-35!

Autor: Republika

Svet

18.02.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u Savetu bezbednosti UN izneo navodni detaljan plan Rusije za udar na Ukrajinu, dok britanski zvaničnici tvrde: Putin će to uraditi".

PUTINOVE BOMBE SPREMNE ZA UKRAJINU! Sve gorelo u Savetu bezbednosti UN, Blinken izneo plan Rusije za rat, Amerika iz Nemačke spremila F-35!

Foto: Tanjug/AP

Entoni Blinken nastavio udar na Vladimira Putina

Američki državni sekretar Entoni Blinken ponovo je brutalno udario na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina govoreći na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), gde je taksativno pobrojao načine na koje će Moskva izvesti napad na Ukrajinu

Te njegove izjave došle su samo dva dana nakon što je Rusija objavila da je povukla deo svojih snaga s teritorija nedaleko od ukrajinske granice budući da su završile svoje učešće u vojnim vežbama. Takođe je još jednom naglašeno kako ruska armija nije izmeštena da bi bila spremna za invaziju na susednu zemlju, a što Zapad uporno tvrdi, optužujući šefa Kremlja da je agresor i da ugrožava svetski mir. 

I pored povlačenja Rusa, Amerika je nastavila s optužbama da se ruske snage ipak i dalje tajno gomilaju, kao i da pripremaju tajne puteve kojima nameravaju da iz Belorusije prenesu oružje na tlo bivše republike SSSR. U tom tonu sada je govorio i Blinken. 

- U SAD smo uvereni da će ruski napad na Ukrajinu započeti s izmišljenim izgovorom, koji bi mogao da se javi u nekoliko oblika. Nismo sigurni u tačno kakvom, ali ne isključujemo izmišljeni teroristički bombaški napad u Rusiji, otkrivanje masovne grobnice ili lažni, a moždai i pravi, napad hemijskim oružjem - istakao je Blinken, pa nastavio:  

- Rusija bi taj događaj mogla da opiše kao etničko čišćenje ili genocid, ismevajući koncept koji mi u ovoj dvorani ne shvatamo olako, niti ga ja olako shvatam na temelju svoje porodične istorije. U proteklih nekoliko dana ruski mediji su već počeli da šire neke od ovih lažnih uzbuna i tvrdnji kako bi se povećao bes javnosti i postavio temelj za inventivno opravdanje rata. Danas je to u medijima pod kontrolom Rusije samo intenzivirano - rekao je američki državni sekretar. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ujedinjeni protiv Rusije, britanski ministar Džejms Kleverli i Blinken 

Prema Blinkenovim navodima, nakon takvog incidenta ruska vlada će verovatno "teatralno sazvati" hitan sastanak vlade, na kom bi bio donesen zaključak kako Moskva mora da odgovori da bi odbranila građane ili etničke Ruse u Ukrajini. 

- Nakon toga bi ruski projektili i bombe počeli da padaju na ciljeve u Ukrajini, a onda bi se krenulo s ometanjem komunikacija i kibernetičkim napadima - naglasio je on i dodao kako će zatim ruski tenkovi i vojnici napredovati prema ključnim ciljevima koji su već identifikovani. 

- Moglo bi da se radi o konvencionalnim napadima ili bi to mogli da budu sajber-napadi koji bi mogli biti usmereni na određene grupe Ukrajinaca - naveo je on, pa nastavio: 

- Rusija planira upravo da cilja na određene grupe Ukrajinaca - naglasio je Blinken, ali na kraju zaključio da Rusija još može da izabere "drugi put", dok "još ima vremena".

Istovremeno, britansko ministarstvo odbrane je objavilo detaljan plan navodnog ruskog plana udara na Ukrajinu, istakavši kako će do napada "najverovatnije" doći. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici u Belorusiji na vojnim vežbama

- On (Putin prim. aut) će to uraditi i biće stravično - rekao je jedan neimenovani zvaničnik za britanski Dejli mejl, dok je slične tvrdnje u SB UN izneo i britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli, složivši se sa Blinkenovim rečima da Rusija svakako nema dobre namere prema Ukrajini. 

Dejli mejl je zatim podsetio svoje jučerašnje navode da je Rusija, umesto povlačenja, na prag Ukrajine poslala dodatnih 7.000 vojnika, a što je iz Kremlja prokomentarisano kao "čista medijska histerija". 

Amerika prebacila eskadrilu F-35 u Nemačku 

U jeku napetih odnosa između Zapada i Moskve NATO je rasporedio veliki deo svojih snaga bliže svojim istočnim granicama, pa je u skladu sa tim i jedna eskadrila stelt borbenih aviona pete generacije F-35A prebačena u nemačku vazdušnu bazu Spangdalem. Letelice su 16. februara stigle u najmoćniju članicu EU da bi „odvratile agresiju i odbranile saveznike ako odvraćanje ne uspe“. U saopštenju komande SAD, kako navode Novosti, nije preciziran broj mlaznjaka, ali borbene eskadrile američkog ratnog vazduhoplovstva obično imaju između 18 i 24 aviona, uključujući letelice za podršku, kao što su tankeri za dopunjavanje goriva.

U saopštenju se takođe navodi da je preraspoređivanje izvršeno uz "punu saradnju nemačke vlade".

 

       

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dile

18.02.2022 08:59

Amerika izaziva rat , uvlači Evropu u sukob a ona ce poslati opremu pa ce sa strane da gleda kako evropljani ginu ni za šta .Nije Putin sisao vesla pa da ne zna šta radi pa ako ja rešenje da spreči širenje NAT a na istok jedino napadom na Ukrajinu ok. Najviše ce stradati Ukrajina koja se sada kočoperi umesto da realizuje sve sporazume iz Minska.

Odgovori 13 1