RUSIJA PROTERALA ZAMENIKA AMERIČKOG AMBASADORA! Ovo je najsnažniji udar na Vašington, odlazi vodeći čovek SAD u Moskvi

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija je donela odluku da u trenutku ekstremno napetih odnosa sa Zapadom u vezi sa Ukrajinom, protera iz Moskve jednog od najviših diplomata SAD.

RUSIJA PROTERALA ZAMENIKA AMERIČKOG AMBASADORA! Ovo je najsnažniji udar na Vašington, odlazi vodeći čovek SAD u Moskvi

Foto: Tanjug/AP

Američka ambasada u Moskvi

Ruska Federacija predvođena predsednikom Vladimirom Putinom proterala je zamenika američkog ambasadora u Moskvi, što se smatra jednim od najvećih udaraca na SAD u trenutku ekstremno napetih odnosa dve sile poslednjih nedelja zbog Ukrajine.  

Kako prenosi RT, u pitanju je Bart Gorman, kom su ruske vlasti već uručile rešenje da napusti zemlju.

- Vašington već razmatra kontramere - rečeno je ruskim medijima iz američke ambasade, što je potvrdio i sekretar američke diplomatske misije Džejson Rebholc.

- Rusija je proterala zamenika šefa misije SAD u Rusiji Barta Gormana. Gorman je drugi najvažniji zvaničnik u ambasadi u Moskvi posle ambasadora i ključni član rukovodstva ambasade - potvrdio je Rebholc.

Foto: Printscreen/https://ru.usembassy.gov/

Bartle Gorman odmah napušta Rusiju 

Gorman je karijerni diplomata specijalizovan za bezbednost. 

Prethodno je radio kao zamenik pomoćnika sekretara i pomoćnik direktora za istrage i analizu pretnji (TIA) u Birou za diplomatsku bezbednost odeljenja. Takođe je bio postavljen kao službenik za bezbednost u brojnim američkim diplomatskim misijama širom sveta, uključujući Rusiju, Irak, Jordan, Kinu, Kazahstan i Jermeniju.

Inače, SAD su nedavno odbile da produže vizu ruskom ambasadoru, pa se veruje da je kontrapotez Rusije usledio nakon toga.  

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
biljana

17.02.2022 14:14

bravo