OPREZ! EVO KAKO VAM KRADU PARE SA RAČUNA DOK STE U PREVOZU: Hakeri vam uzimaju NOVAC preko ovih Samsung i Ajfon aplikacija

Autor:

Svet

03.02.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timur lunosov, ruski istraživač sajber bezbednosti, dokazao je da još uvek postoje neispravljeni nedostaci u funkciji "Epl pej-a" koja omogućava ljudima da plaćaju javni prevoz kao što su londonska podzemna železnica ili njujorški tranzit bez potrebe da otključavaju telefon.

OPREZ! EVO KAKO VAM KRADU PARE SA RAČUNA DOK STE U PREVOZU: Hakeri vam uzimaju NOVAC preko ovih Samsung i Ajfon aplikacija

Foto: instagram/forbes

Još u septembru, istraživači sa univerziteta u Birmingemu i Sariju prikazali su iste tvrdnje.

Pronašli su način da prevare telefon da poveruje da dozvoljava plaćanje do okretnice voza, dok se u stvari mogu koristiti na bilo kojoj vrsti maloprodajnog terminala, ili na onom koji kontroliše haker i koji može da usmeri novac pravo u bankovni račun kriminalca.

Isti metod koji se koristi za razbijanje "Epl pej-a" mogao je da se koristi sa Samsung pej nalogom povezanim sa MasterCard karticom do otprilike juna 2021. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Forbes (@forbes)


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading