TENZIJE U EVROPI ZBOG RUSIJE: Nemačka podigla nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje

Autor: Republika

Svet

19.12.2021

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht izjavila je da da će NATO razmotriti predloge Rusije za bezbednosne garancije, ali da smatra neprihvatljivim „diktiranje“ Alijansi kako da se ponaša.

TENZIJE U EVROPI ZBOG RUSIJE: Nemačka podigla nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje

Foto: youtube.com/xThePopTourTV

Kako kaže, Berlin je povećao nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje.

- Važan je signal da delujemo kada je potrebna akcija. Mi ćemo, naravno, u narednim danima razgovarati o tome šta je Rusija predložila, ali reći ću još jednom – veoma svesno se nalazimo u Litvaniji, kako bismo poslali signal obuzdavanja - naglasila je ministarka.

Jasno sam stavila do znanja da moramo da tražimo rešenje za napetu situaciju u kojoj se nalazimo i na diplomatskom nivou i uz pomoć ubedljivog obuzdavanja, napomenula je.

- To znači i razgovor, odnosno razmatranje predloga koje je iznela Rusija. To je važno i ispravno, ali ne treba da bude tako Moskva diktira partnerima iz NATO-a kako da se ponašaju - konstatovala je ministarka.

Prema njenim rečima, to treba da bude jasno i Berlin će jasno to reći na pregovorima.

(Republika/Sputnjik)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
objektivan

20.12.2021 15:56

"diktiranje“ Alijansi kako da se ponaša"...Samo je dozvoljeno diktiranje neistomisljenicima kako da se ponasaju

Pero

21.12.2021 08:59

Nemačka vojska: ako zvanična politika nemačka prema rzsima počne da govori ili poziva druge da govore kao sama nemačka onda nemačka gubi svest šta se njoj samoj može desiti ako Ruse bude provocirala i slala vojsku tamo gde je i ruski interes. Litvanija i ostale zemlje koje imaju nemačku vojsku su meta. To su rusi uvek opominjali. Savet je mir glavama nemačke. Još je crvena od krvi zemlja evrope gde su bili nemci sa oružjem.