KROKODIL ODVUKAO TINEJDŽERKU (18) U REKU: Zgrabio je sa broda pred šokiranim školskim prijateljima!

Autor: Republika

Svet

03.12.2021

20:02

Britanska tinejdžerka koja je bila na odmoru u Južnoj Africi, teško je povređena nakon što ju je krokodil ščepao sa broda.

KROKODIL ODVUKAO TINEJDŽERKU (18) U REKU: Zgrabio je sa broda pred šokiranim školskim prijateljima!

Facebook

Ameli Ozborn Smit (18) iz Andovera, uživala je na raftingu na reci Zambezi u Zambiji kada ju je krokodil dugačak tri metra napao i počeo da je kida pred drugim turistima.

Kako je njen otac ispričao, Ameli je prebacila jednu nogu preko čamca u vodu kada ju je krokodil onda tako ščepao i povukao u vodu. 

"U lošem je stanju i leče je trenutno u Zambiji, a mi radimo sve što možemo da je vratimo u Veliku Britaniju gde će imati bolju negu", rekao je njen otac Brent Ozborn Smit.

Ameli je bila na raftingu sa školskim prijateljima, a spasao ju je drug koji je brzo odreagovao i počeo iz sve snage da udara krokodila po nosu dok nije pustio nesrećnu tinejdžerku. Helikopter je odmah došao po nju i prebačena je na operaciju gde su se borili za njen život i da joj spasu iskidanu nogu.

"Ona je veoma odgovorna devojčica, ali u ovoj prilici su bili pod nadzorom vodiča iz kompanije za rafting. Nije plivala već je samo sedela na čamcu kada je krokodil video njenu nogu iznad vode. Čeljustima ju je zgrabio za nogu i odvukao pod vodu. Postoji veliki rizik od infekcije trenutno jer ju je ujela divlja životinja, a noga joj je mnogo oštećena. Užasna je situacija. Stabilizovali su je, ali je i dalje njeno stanje kritično", dodao je njen otac.

Njena prijateljica je opisala kako je tačno izgledao trenutak užasa: "Čim se to dogodilo, drug je skočio pod vodu i počeo mahnito da udara krokodila. Onda su i drugi skočili. Bio je haos. Svuda je bila krv i ljudi koji se praćakaju. Ima mnogo sreće što je živa."

Vodiči i njeni prijatelji su svi skočili u vodu da je spasu, pa je krokodil na kraju odustao, a oni su je odvukli nazad na čamac. Kako kažu očevici, bila je u lošem stanju, pa su je "zakrpili" najbolje što su mogli i odmah organizovali pomoć.

Komentari (0)

Loading