HARI I MEGAN ZAHTEVAJU OD LIDERA G20: Okončajte pandemiju

Autor:

Svet

30.10.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari i Megan Markal zahtevaju od lidera G20 da okončaju pandemiju i optužuju moćne nacije da ne dele vakcine sa zemljama sa niskim prihodima.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari i Megan

 

Par je napisao otvoreno pismo, koje je zajedno sa njima potpisao generalni direktor SZO dr Tedros Adhanom Gebrejesus, zahtevajući od lidera „najbogatijih“ nacija na samitu G20 da okončaju kovid krizu radeći na vakcinaciji svetske populacije.

Američki predsednik Džo Bajden ove nedelje je ignorisao prethodno otvoreno pismo Megan u kojem je pozvala da parovi u Americi da dobiju plaćeno roditeljsko odsustvo.

Otkriveno je da je pokušaj lobiranja propao u četvrtak kada je predsednik objavio da je izbacio politiku iz svog infrastrukturnog plana od 1,75 biliona dolara.

Novi dokument dolazi samo dan pre početka samita lidera G20 u Rimu. To je prvi samit G20 "licem u lice" otkako je krenula pandemija.

Prošlog meseca, Megan (40) i Hari (37) objavili su da su se udružili sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) kako bi bili domaćini „dijaloga o hitnoj potrebi postizanja globalne jednakosti vakcina“. Otvoreni dokument, objavljen na veb stranici SZO, poziva lidere G20 da okončaju pandemiju Covid-19 „jednom za svagda“ i učine sve što je u njihovoj moći da se postigne cilj vakcinacije 40 odsto svetske populacije do kraja godine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading