SVAKO KO FALSIFIKUJE POTVRDU O VAKCINACIJI MORAĆE U ZATVOR! Ministar zdravlja neumoljiv!

Autor:

Svet

29.10.2021

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka osoba u Novom Južnom Velsu koja bude koristila falsifikovani sertifikat o vakcinaciji za ulazak u određene objekte ili za dobijanje usluga, mogla bi da se suoči i sa zatvorskom kaznom u trajanju do šest meseci.

Republika

Foto: republika,pixabay

Svako ko falsifikuje sertifikat ide u zatvor u NJV, ILustracija

Ministar zdravlja ove australijske države Bred Hazard potpisao je amandman koji je unet u važeće odredbe javnog zdravlja, nakon što je utvrđeno da internetom kruže lažne potvrde o primljenim vakcinama protiv kovida, kao i da pojedinci koriste prepravljene sertifikate drugih osoba.

U amandmanu koji je u sredu stupio na snagu piše da “nije dozvoljeno davati, pokazivati ili pružati drugoj osobi informacije ili dokaze, uključujući dokaze o vakcinaciji, koji pokazuju da je osoba potpuno vakcinisana, osim ako su te informacije ili dokazi istiniti i tačni“.

Objavljeno je da ovaj prekršaj, kao i druga kršenja zdravstvenih naredbi, podrazumeva maksimalnu kaznu do šest meseci zatvora ili do 11.000 dolara. Međutim, za sada se ne zna koliki će biti raspon kazni specifično za falsifikovanje potvrde.

Stručnjaci za bezbednost digitalnih dokumenata i podataka upozorili su Saveznu vladu u septembru ove godine da važeći sertifikati o vakcinaciji protiv kovida mogu da budu falsifikovani u roku od svega deset minuta.

Navedeno je da ljudi lako mogu da kopiraju potvrdu druge osobe na svoj uređaj i promene ime i druge podatke na dokumentu. Takođe, pojavile su se i aplikacije za mobilne telefone koje mogu da naprave prilično vernu kopiju sertifikata.

Slobode za nevakcinisane

Premijer Novog Južnog Velsa Dominik Perote objavio je da bi dalje ukidanje restrikcija moglo da stupi na snagu i pre 1. decembra, kada je prvobitno predviđeno.
U trećoj fazi državnog plana i nevakcinisanima će biti vraćene određene slobode, a do ubrzanog otvaranja doći će zbog rasta stope vakcinacije koja sada u NSW iznosi 85 odsto revakcinisanih među populacijom starijom od 16 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading