ERDOGAN TRAŽI OD BAJDENA DA MU VRATI 1,4 MILIJARDE DOLARA!

Autor:

Svet

29.10.2021

05:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan izjavio je da očekuje da će se sastati sa američkim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom na marginama klimatskog samita u Glazgovu i razgovarati o izbacivanju Turske iz američkog programa proizvodnje stelt borbenih lovaca F-35.

Foto: printskrin

Režep Tajip Erdogan ne želi ni dolar da oprosti Bajdenu

 

SAD su 2019. godine izbacile Tursku, svog saveznika u NATO iz međunarodnog programa proizvodnje borbenih aviona F-35 zbog odluke Ankare da kupi napredni ruski protivvazušni raketni sistem S-400, navodeći da taj sistem ugrožava bezbednost lovaca F-35, preneo je AP.

Erdogan je ranije izjavio da njegova vlada nastoji da povrati uplatu od 1,4 milijarde dolara koju je Ankara uplatila pre nego što je izbačena iz programa peroizvodnje F-35, navodeći da su SAD predložile Turskoj prodaju borbenih aviona F-16 kako bi se nadoknadio uplaćeni novac.

- Najverovatnije ćemo imati sastanak u Glazgovu umesto u Rimu. Naše najvažnije pitanje biće F-35 - rekao je Erdogan novinarima po povratku s putovanja u Azerbejdžan.

Predsednik Turske je ranije najavio da planira da se sastane sa Bajdenom tokom sastanka G-20 u Rimu rekavši da se mora razgovarati „o planu otplate”, piše Intermagazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading