KIM DŽONG UN SPREMA STRAVU I UŽAS: Nećete verovati kakvim oružjem raspolaže!

Autor: Republika

Svet

12.12.2017

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet meseci pošto je Pjongjang obavio svoju prvu raketnu probu 2006, ameriki obaveštajci su obavestili Kongres da Severna Koreja radi na još opasnijem oružju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Režim Kim Džong-una je nabavio uzorke malih boginja i antraksa, ali im je nedostajao stručan kadar za razvijanje oružja. 

Posle 10 godina tog problema gotovo da nema, postoji dovoljan broj stručnjaka, kao i fabrika za proizvodnju ove vrste oružja. 

Štaviše, režim šalje naučnike da i u inostranstvu prikupe dodatne informacije. Sve to je navelo SAD na bojazan da Pjongjang svakog momenta može da močne proizvodnju biološkog naoružanja. 

Međutim, određivanje preciznih sposobnosti Severne Koreje - i namere režima za korištenje takvog oružja - bili su među najtežim izazovima za američke analitičare. Zvanične procene američkih i južnokorejskih obaveštajnih agencija generalno su zaključile da je Pjongjang eksperimentisao sa nekoliko bakterijskih vrsta, uključujući mikrobe koje uzrokuju antraks, koleru i kugu.

Američki analitičari su takođe verovali od sredine devedesetih godina prošlog veka da Severna Koreja poseduje virus malih boginja, zaključak koji se zasniva na otkrivanju antitela u krvi severnokorejskih vojnika koji su pobegli na jug u osamdesetim i devedesetim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading