PAPRIKA SOMBORKA STIGLA DO LONDONA: Kilogram ovog povrća Britanci plaćaju papreno, evo koja je cena! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

02.09.2021

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erik Gordi profesor sociologije, poltike i kulture na na Univerzitetskom koledžu u Londonu, ekspert za jugoističnu Evropu, i čovek koji odlično zna naš jezik na svom Tviter nalogu objavio je veoma zanimljivu fotografiju pod nazivom "Balkanizacija Britanije", a društvena mreža se usijala zbog toga.

Foto: pixabay.com

Paprika Somborka u Londonu preskupa

Naime, Gordi je u jednoj radnji u Londonu uslikao žute paprike čuvene "Somborke" koje se prodaju u Velikoj Britaniji. Cena za kilogram sitinica 1,99 funti, što pretvoreno u naš novac iznosti 275 dinara. Cena iste paprike kod nas za kilogram je 150 dinara.

 

 

Na pitanje jednog od tviteraša da li je iz uvoza ili je iz Britanije, Gordi je odgovorio da ne znam, ali je dao objašnjenje da ta radnja u kojoj je uslikao parike ima stvari iz Turske, a nekad i sa Kipra.

Sombroka u Londonu pokazuje upravo koliko je svet globalizovan i da svaka roba, nebitno odkale potiče može da pronađe svog kupca, pa tako i Somborka, koja jeste papreno skupa u Britaniji, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading