SEKSUALNI PREDATOR NA ČELU DRŽAVE NJUJORK! Podignuta optužnica protiv Kuoma, istragom su utvrđene ZASTRAŠUJUĆE STVARI!

Autor: Republika

Svet

04.08.2021

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrata Endrju Kuomo (63) neprimereno je dodirivao, grlio i ljubio najmanje 11 žena koje su radile za njega, a leđa mu je okrenuo i stranački kolega, američki predsednik Džo Bajden.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endrju Kuomo negirao optužbe na sudu

Petomesečna istraga pokazala je da je guverner države Njujork, Endrju Kuomo (63), seksualno zlostavljao više žena i time ne samo prekršio savezni i državni zakon već i stvorio "atmosferu straha" u svojoj kancelariji, objavilo je državno tužilaštvo, otkrivši da je najmanje 11 njegovih žrtava posvedočilo o tome kroz kakav je pakao prolazilo tokom karijere. 

Naime, Kuomo je bez pristanka grlio, pipao, ljubio i davao neprimerene izjave ženama koje su radile za njega, ali je on i pored njihovih svedočenja negirao sve optužbe. 

- Nikoga nikad nisam neprimereno dirao. Ja to nisam i nikada to nisam bio - ponavljao je Kuomo, inače zvaničnik iz redova demokrata, kom je i stranački kolega, predsednik SAD Džo Bajden, okrenuo leđa, zatraživši njegovu ostavku. 

- Mislim da bi trebalo da podnese ostavku - rekao je Bajden kratko.  

Karl Hejsti, predsednik njujorške skupštine u kojoj većinu čine demokrate, odobrio je istragu za opoziv.

Inače, istražitelji su razgovarali sa 179 ljudi, uključujući žrtve, kao i sadašnje i bivše članove njujorške skupštine.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading