OD MEGAN NI TRAGA NI GLASA! Hari nikad bliskiji s princom Vilijamom na ceremoniji otkrivanja spomenika majci, ali ga je SUPRUGA OSTAVILA NA CEDILU!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari je danas došao u London kako bi zajedno s bratom Vilijamom, sa kojim je na ratnoj nozi, otkrio spomenik njihovoj pokojnoj majci, princezi Dajani, gde su izgledali nikad bliskije, a posebnu pažnju je privuklo to što na ceremoniju ipak nije došla Megan Markl.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu svoje pokojne majke, princeze Dajane ispred Kensingtonske palate     

Kontroverzni britanski princ Hari, koji je prethodnih meseci bio jedna od glavnih svetskih vesti zbog napada na račun kraljevske porodice i teških optužbi na račun pojedinih njenih članova, došao je iz SAD u London kako bi danas zajedno sa bratom, princom Vilijamom, sa kojim je takođe na ratnoj nozi, otkrio spomenik njihovoj majci, pokojnoj princezi Dajani. 

I dok su pojedini britanski mediji oduševljeno preneli kako su se braća konačno sastala posle niza napisa da su u veoma lošim odnosima skoro dve godine, mali broj njih je preneo vest da uz Harija ni ovog puta nije bila njegova supruga Megan Markl. 

Na sličan način ona je, podsetimo, početkom aprila odsustvovala sa sahrane Harijevog dede, princa Filipa, uz obrazloženje da su joj tako savetovali lekari budući da je bila u osmom mesecu trudnoće. Sada je, međutim, kao razlog nedolaska navela da nije želela da svoju nedavno rođenu ćerkicu, Lilibet Dajanu, vodi na tako dug put, budući da je devojčica na svet došla 6. juna, te nema ni mesec dana. 

Iako taj razlog zvuči i više nego razumno, neobično je što nije došla sa suprugom i dvoje dece jer je njen dolazak ranije najavljen. 

- Izvori iz Bakingemske palate potvrdili su da na otkrivanje spomenika dolazi i Megan koja će biti uz svog muža - naveo je ranije Dejli mejl. 

Ipak, to se nije dogodilo, pa je Hari danas sam sa članovima kraljevske porodice, koje je ranije optužio da mu nisu pružali razumevanje, pa čak i da su vređali i njega i njegovu suprugu, prisustvovao ceremoniji za odabran broj gostiju. 

- Danas, na dan kada je naša majka trebalo da proslavi 60. rođendan, mi se sećamo njene ljubavi, snage i karaktera. Samo možemo da kažemo da bismo želeli da je i dalje sa nama i da se nadamo da će ova statua stajati zauvek kao simbol njenog života i njenog nasleđa - poručila su braća u zajedničkoj izjavi ispred Kensingtonske palate gde je pokojna princeza Dajana nekad živela, a gde danas živi princ Vilijam sa svojom porodicom. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megan je izabrala da ne prisustvuje današnjem događaju 

Podsetimo, Vilijam je imao 15, a Hari 12 godina kad se automobil u kojem su bili njihova majka i njen prijatelj Dodi al Fajed zabio u stub u tunelu u Parizu dok su bežali od fotografa.

Obojica braće govorila su o dubokoj traumi koju je taj gubitak prouzrokovao i kako je godinama nakon toga uticao na njihovo mentalno zdravlje. Godine 2017. oni su naručili kip kako bi obeležili majčinu ostavštinu i život, na kraju odabravši kipara Ijana Rank-Broadlija za dizajnera. U pitanju je čovek koji je izrađivao i lik kraljice Elizabete II korišćen na kovanicama Britanije i Komonvelta.

Inače, Dejli mejl je danas objavio da su se Vilijam i Hari više puta čuli poslednjih nekoliko dana, te da su čak razmenili i poruke putem telefona i to nakon pobede reprezentacije Engleske nad Nemačkom na aktuelnom Evropskom prvenstvu u fudbalu. 

Danas su izgledali mnogo bliskije nego u aprilu na dedinoj sahrani gde su jedva razmenili nekoliko reči. Ipak, ranije su dobro upućeni poznavaoci prilika na dvoru istakli kako će se i vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa odlično držati na ceremoniji i da verovatno neće prikazati kako se stvarno osećaju.

- Mislim da će biti vrlo neugodno. Oni će prirediti predstavu jer će tamo biti kamere, ali nijedan od njih nije dobar u skrivanju emocija - rekao je kraljevski komentator Peni Džunor za Rojters.   

Podsetimo, pred sahranu princa Filipa polemisalo se da li će na taj događaj doći Megan, koja je ranije zajedno sa Harijem u intervjuu američkoj novinarki Opri Vinfri optužila kraljevsku porodicu za rasizam.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading