LOPOV PREVARIO BAKA OLGU ZA BLIZU 900.000 DINARA! Predstavio se kao računovođa i rekao joj da ga po novac šalje njena ćerka!

Autor: Republika

Svet

14.05.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Olga Pons (78), starica iz predgrađa argentinskog San Huana, bila je žrtva prevare muškarca koji je od nje uzeo novac, pošto je iskoristio njenu lakovernost.

Foto: pixabay.com

On joj je, naime, pokucao na vrata, predstavio se porodični računovođa Hulio Kviroga i rekao da ga šalje Olgina ćerka Sonja Burgos po novac.

Neznanac je ženi uverljivo objasnio da na zahtev njene ćerke treba da uzme novac kako bi ga promenio u banci po deviznom kursu.

Baka je nasela na priču i dala mu 8.000 američkih dolara, nakon čega joj se zahvalio i nestao bez traga, prenosi Diario Huarpe.

Kada je Olga pozvala ćerku i ispričala šta se dogodilo, Sonja joj je rekla da nikog nije poslala na njenu adresu, nakon čega je obavestila policiju.

Ispostavilo se da je u pitanju prevara kojom se u poslednje vreme služe pljačkaši širom zemlje, a policija savetuje starijim osobama da ne otvaraju vrata neznancima i nikako im ne daju novac.

Karlos Avelja, generalni poverenik Odseka policije za prevare i kriminalne radnje, izjavio je pljačkaši obično prikupe dosta podataka o članovima porodice žrtve i da im na sentimentalnost iznude novac.

Uglavnom traže novac za bolesne rođake ili kažu da ih šalje neko od članova porodice dotičnih baka ili deka. Ovog meseca imamo čak 292 ovakve prijave, što samo po sebi ukazuje na porast ove metode kriminala – navel je Avelja i apelovao na građane da ne nasedaju na ovakve priče pljačkaša.

 

 

 

Komentari (0)

Loading