HAOS U MJANMARU: Vojska ukinula internet i privodi novinare!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.04.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajuća vojna hunta u Mjanmaru ukinula je sve usluge bežičnog interneta do daljeg, što je pokušaj da se komunikacija i razmena poruka u zemlji stavi pod konrolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demonstracije u Mjanmaru

Demonstranti koji svakodnevno protestuju protiv vojnog puča od 1. februara koriste internet kako bi organizovali svoja okupljanja, a u petak je većina građana Mjanmara ostala bez pristupa internetu nakon što su telekomunikacione kompanije dobile uputstva od Ministarstva saobraćaja i veza da zaustave bežične internet usluge, prenosi CNN.

CNN navodi da izveštaji UN pokazuju da su uporedo sa zaustavljanjem protoka informacija snage bezbednosti u Mjanmaru privele desetine novinara, a takođe i građane koji su razgovarali sa medijima.

Organizacija Hjuman rajts voč (HRV) saopštila je u petak da je tokom vojne vladavine od 1. februara nestalo stotine ljudi, političara, izabranih zvaničnika, novinara, aktivista i demonstranata.

Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima (AAPP) sa sedištem u Tajlandu navodi da je najmanje 543 ljudi ubijeno u nasilju nad demonstrantima protiv vojnog udara u Mjanmaru, prenosi CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading