AMERIKA U PANICI ZBOG BAJDENOVOG ZDRAVLJA! Na novom nastupu američki predsednik zaboravio ime ministra odbrane

Autor: Republika

Lifestyle

10.03.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden izazvao je ozbiljnu zabrinutost u američkoj javnosti nakon što posle niza gafova sad nije mogao da se seti ni imena jednog od svojih najbliskijih saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden izaziva ozbiljnu zabrinutost

Američka javnost ozbiljno je zabrinuta za zdravlje svog nedavno izabranog predsednika Džo Bajdena nakon što je on u još jednom nastupu napravio gaf usled kog su mnogi posumnjali da prvi čovek SAD ima ozbiljnih problema sa pamćenjem, a da je možda uzrok svega toga mnogo ozbiljniji od jednostavne zbunjenosti.

Bajden, naime, nije uspeo da se seti imena ministra odbrane Lojda Ostina tokom jednog događaja u Beloj kući, što je mnoge na društvenim mrežama ozbiljno zaprepastilo budući da je u pitanju jedan od njegovih najbliskijih saradnika. 

Sve se dogodilo kada je predsednik SAD govorio o ženama generalima, a onda je iznenada izgubio tok misli.

Želim da zahvalim bivšem generalu. Stalno ga zovem generalom, ali to je tip koji upravlja onom tamo jedinicom - rekao je Bajden, misleći verovatno na Ostina i Pentagon, a uz to je neobično zamuckivao, zastajao u izgovoru pojedinih reči i bio zamišljen kao da je na trenutke gubio tok misli. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lojd Ostin

Jedan korisnik Tvitera tvrdi da je Bajden očigledno u mentalnom padu i da je bilo surovo naterati ga da nastavi svoje dužnosti predsednika.

- On ni ne zna kuda treba da ide kad završi. Ovo nije dobar izgled - primetio je autor i bivši izveštač „Njujork tajmsa“ Aleks Berenson i dodao da je Bajden zvučao kao stariji rođak koji pokušava da se izvuče.

Nekoliko drugih se našalilo kako mediji i dalje umanjuju Bajdenove verbalne gafove.

- To je samo mucanje. CNN mi je rekao. Sve dobro - glasi jedan od ironičnih komentara. 

Podsetimo, Bajden već neko vreme pravi slične gafove, pa tako tokom nedavne posete Teksasu nije mogao da se seti imena zvaničnika te države kojima je trebalo da se zahvali, a u jednom momentu je čak pomešao i deo dana. Pritom, zabrinutost je izazvao i zbog toga što se na mnogim događajima nije pojavljivao lično, a što je inače uobičajeno za njegovu funkciju, već je slao potpredsednicu SAD Kamalu Haris. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Peđa

10.03.2021 09:28

Pitanje je da li će dočekati kraj mandata, čovek je potpuno izlapeo.