LJUDI, ŠTA VAM JE!? Evropa šokirana scenama iz Vašingtona! BORE SE ZA DEMOKRATIJU U SVETU, A OVAKO SE PONAŠAJU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.01.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frapirani!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson opisao je scene u Vašingtonu kao "sramne" i pozvao na miran transfer vlasti.

 

- SAD se bore za demokratiju širom sveta i od vitalnog je značaja da se u Americi obezbedi miran i uređen transfer vlasti - poručio je Džonson - prenosi CNN.

 

Kurc: Šokiran sam scenama u Vašingtonu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je da je škokiran zbivanjima u Vašingtonu. Kurc je preko Tvitera poručio da je veoma zabrinut zbog napada na demokratiju u SAD. 

- Sada je neophodno da se obezbedi mirna predaja vlasti - poručio je. 

 

 

Makron: Ono što se dogodilo definitivno nije američki

Francuski predsednik Emanuel Makron u snimku objavljenom na Tviteru oštro je kritikovao nasilje u Vašingtonu i poručio da veruje u snagu američke demokratije. Makron je u snimku, u kojem se obratio na francuskom i engleskom jeziku i koji je objavio uz heštag "Mi smo jedno" (We Are One), ocenio da ono što se dogodilo u Vašingtonu "definitivno nije američki".

 

- Samo sam hteo da izrazim naše prijateljstvo i veru u SAD. Ovo što se dogodilo u Vašingtonu definitivno nije američki. Verujemo u snagu naših demokratija. Verujemo u snagu američke demokratije - poručio je Makron, prenosi Rojters. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading