(VIDEO) GORI AMERIKA! HAOS U VAŠINGTONU: Trampove pristalice napale policiju, ovi uzvratili suzavcem

Autor: novosti.rs, republika.rs

Svet

06.01.2021

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sukoba pristalica Donalda Trampa i policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Trampove pristalice sukobile su se sa policijom na stepenicama Kapitola dok Kongres unutra broji glasačke listiće - prokomentarisao je američki novinar Filip Luis.

- Trampove pristalice srušile su četiri sloja sigurnosne ograde i pokušavaju da uđu u zgradu Kapitola. Ovo je najluđa stvar koju sam video u životu. Hiljade demonstranata, policija ih ne može zaustaviti -napisao je reporter Elijah Schaffer komentarišući trenutnu situaciju u Vašingtonu.

Pristalice Donalda Trampa okupile su se u Vašington na poziv američkog predsednika koji je zakazao skup " Spasimo Ameriku" zbog izbornih rezultata za koje Trampov tim tvrdi da su neregularni. Istovremeno, Kongres u Vašingtonu danas treba da potvrdi izbor novog predsednika SAD.

Oba doma Kongresa, Senat i Predstavnički dom, razmotriće na sednici rezultate elektorskog koledža, koji je odlučio da je pobednik predsedničkih izbora kandidat demokrata Džozef Bajden. Prema zvaničnim rezultatima, on je prikupio 306, naspram 232 elektorska glasa republikanskog kandidata i aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

I pored rezultata elektorskog glasanja, republikanci se i dalje bore da vlast ne predaju demokratama i tvrde da su izbore pratile brojne neregularnosti.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading