DŽORDŽ BUŠ OSUDIO POBUNU U KAPITOLU: Naša zemlja je važnija od trenutne politike, neka Bog nastavi da blagosilja Ameriku!

Autor:

Svet

06.01.2021

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Laura (Bušova žena) i ja gledamo scene haosa koji se odvijaju u sedištu vlade naše nacije u neverici i zgražavanju. To je mučan i srceparajuć prizor. Tako se osporavaju rezultati izbora u banana republici - a ne u našoj demokratskoj republici", rekao je bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džordž Buš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Buš

- Zgrožen sam bezobzirnim ponašanjem nekih političkih lidera od izbora i nedostatkom poštovanja koje se danas pokazuje prema našim institucijama, našoj tradiciji i našim zakonima za sprovođenje zakona. Nasilni napad na Kapitol - i prekid ustavom utvrđenog sastanka kongresa - izvršili su ljudi čije su strasti rasplamsale neistine i lažne nade - poručuje Buš, prenosi Fox njuz.

On kaže da bi pobuna mogla da nanese veliku štetu američkoj naciji i ugledu, i da "je osnovna odgovornost svakog patriotski nastrojenog građanina da podrži vladavinu zakona".

- Onima koji su razočarani rezultatima izbora: Naša zemlja je važnija od trenutne politike. Neka službenici koje narod izabere ispunjavaju svoje dužnosti i predstavljaju naše glasove u miru i sigurnosti. Neka Bog nastavi da blagosilja Sjedinjene Američke Države - zaključuje Buš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading