PA, KAKO?! Radnik bio odsutan 808 smena u fabrici, a onda i POBEDIO KOMPANIJU NA SUDU!

Autor:

Svet

29.12.2020

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik Jaguar Land Rovera, koji je propustio 808 smena i koštao kompaniju 95,850 funti na konto bolovanja, pobedio je na sudu zbog nepravednog dobijanja otkaza.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vik Rambold, koji je živeo blizu fabrike u Kasl Bromviču, bio je odsutan iz više razloga tokom svog dvadesetogodišnjeg rada za britanskog proizvođača. Razlozi su bili zdravstvene prirode, zbog povrede na poslu i jednom prilikom, zbog navodnog napada.

Sudu u Birmingemu je rečeno da je 405 propuštenih smena bilo samo u poslednje četiri godine. Čovek zadužen za ljudske resurse, Džon Karter, koji sprovodi reviziju zaposlenih je rekao: "Iskreno, ovo je najgore odsustvo s posla koje sam ikada video. Sa 808 smena, trošak za organizaciju iznosi gotovo 100.000 funti. Ne postoji nijedna godina od 2000. koju je u potpunosti proveo na poslu", prenosi portal BirminghamLive.

Međutim, kompanija je propustila da izvede korektne procedure pre nego što je otpustila gospodina Rambolda u decembru 2018.

- Sudija Džonson je u svom izveštaju zaključio da JLR nije na propisani način primenio "Procedure upravljanja prisutnošću" (AMP) , što je za posledicu imalo da "nije dostignuta faza u procesu u kojoj bi mogao na racionalan način da se razmotri otkaz".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading