Lukašenko: Naša zemlja je veoma zainteresovana za nekonfliktnu i efikasnu saradnju sa Zapadom

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

24.11.2020

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusi su dokazali svoju sposobnost da brane suverenitet zemlje, tradicionalne vrednosti i teritorijalni integritet, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na ceremoniji primanja akreditiva stranih ambasador, prenosi agencija Belta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Ovaj trenutak može se oceniti na različite načine. Ali jedno nam je jasno - Belorusi su, kao što je to uvek bilo u prošlosti, dokazali svoju sposobnost da brane suverenitet, tradicionalne vrednosti i teritorijalni integritet zemlje. Više puta sam govorio i još jednom ću ponoviti da samo naš narod ima pravo da odlučuje kako će se ubuduće razvijati beloruska država - rekao je Lukašenko.

Saradnja sa Zapadom

Beloruski predsednik dodao je da je zemlja zainteresovana za nekonfliktnu i efikasnu saradnju sa zapadnim zemljama.  

- S obzirom na svoju tešku istoriju i geopolitički položaj, naša zemlja je veoma zainteresovana za nekonfliktnu i efikasnu saradnju sa drugim zemljama, uključujući zapadne - rekao je predsednik.

Istovremeno je naglasio da beloruska strana isključuje svaki politički i ekonomski pritisak.

- U dijalogu sa partnerima, Belorusija se pridržava principa otvorenosti, pristojnosti i ravnopravnosti - naglasio je Lukašenko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading