HAPŠENJE ZBOG NEVEROVATNE PREVARE U INDIJI: Lakovernom lekaru prodali "Aladinovu čarobnu lampu"

Autor:

Svet

03.11.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u indijskoj državi Utar Pradeš uhapsila je dvojicu prevaranata koji su lakovernom lokalnom lekaru Laliku Kanu prodali "Aladinovu čarobnu lampu", koja je trebalo da ga učini milijarderom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kan je prevarantima platio 93.000 dolara za magičnu lampu koja navodno može da udovolji svakoj njegovoj želji. Lekar iz oblasti Karimnagar prvi put se susreo sa prevarantima pre dve godine, kada je posetio kuću u kojoj je nekoj ženi trebalo da previje rane nakon operacije.

Tu je upoznao samozvanog "babu", što je naziv za indijske magove, koji se hvalio da raspolaže magijskim moćima i predstavio doktora partneru, nakon čega su mu ponudili "Aladinovu čarobnu lampu" za "samo" 7 miliona rupija.

Policija zaplenila lampu

Prevarante po imenu Islamudin i Anesa policija je privela, a "čarobnu" lampu je zaplenila. Organi reda tragaju za Islamudinovom suprugom, navodno bolesnom ženom, koja je i namamila lakovernog lekara.

Kako bi ubedili lekara, prevaranti su kasnije u više navrata upotrebili parfem za koji su tvrdili da je duh koji izlazi iz lampe. Lekar je pristao da kupi magični predmet, ali do trenutka kada je shvatio da je magični duh zapravo prevara, već je isplatio gotovo celokupnu dogovoren u sumu i to na više rata.

On je zatražio da lampu ponese kući, ali prevaranti su mu neprestano govorili da bi to bila loša ideja i da će, ako je samo dodirne, izazvati loše stvari. Nakon što su mu nekoliko puta odbili zahtev da lampu ponese, Kan je konačno shvatio da je prevaren i obratio se policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading