BAJDEN KRIVI RUSE ZBOG IZGUBLJENE PREDNOSTI! Tramp: Zbog njega u Moskvi misle da smo ludi!

Autor:

Svet

22.10.2020

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp krenuo je u oštru završnicu predsedničke kampanje i za dve nedelje prednost Džoa Bajdena istopila se kao sneg na suncu.

Foto: youtube.com/CNBS Television
Donald Tramp i Džo Bajden

Od maksimalnih 12 procenata, koliko je Bajden bio u vođstvu u septembru, prema poslednjim istraživanjima, njegova prednost je bila svega tri odsto u odnosu na Trampa, i to desetak dana pred zakazane izbore 3. novembra 2020.

PANIKA KOD DEMOKRATA

Najnoviji podaci istraživanja javnog mnjenja izazvali su paniku u redovima demokrata, koje se plaše da će se i ovi izbori završiti identično, kao i pre četiri godine. Podsećamo, i tada je kandidat demokrata Hilari Klinton do poslednjeg dana vodila u anketama, da bi na dan izbora Tramp ipak trijumfovao.

Očajni Bajden, koji više i ne zna šta priča, za poraz koji mu se izvesno smeši krivi Ruse i Irance. Naime, FBI je saopštio da su Iran i Rusija prikupljali podatke o američkim glasačima da bi uticali na predstojeće predsedničke izbore. Navodno su presreli preteće mejlove biračima demokrata, koji su, prema njihovim saznanjima, stizali iz Teherana. Ovu informaciju Bajden je preokrenuo i optužio Trampa da to rade njegove pristalice iz krajnje desničarske grupe "Ponosni momci", što je aktuelni američki predsednik oštro demantovao.

Direktor nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif i direktor FBI Kris Vrej rekli su da će SAD odgovoriti svakoj zemlji koja pokuša da se umeša u izbore, prenosi AP. Retklif je precizirao da je cilj iranskih "lažnih mejlova" da se izazove nemir i nanese šteta aktuelnom predsedniku. On je rekao da bi prikupljeni podaci mogli da budu iskorišćeni da bi se registrovanim glasačima prenela pogrešna poruka, za koju se pošiljaoci nadaju da će posejati konfuziju i haos i podriti poverenje u američku demokratiju. Retklif je rekao da nisu uočene slične akcije Rusije, ali da su svesni da i Moskva poseduje informacije o glasačima.

LAŽNE TVRDNJE

Glasači demokrata navodno u najmanje četiri ključne američke države primili su preteće mejlove u kojima se upozorava da će biti progonjeni ako ne glasaju za Trampa, ali se za njih naknadno ustanovilo da ipak ne dolaze od grupe "Ponosni momci".

Na sve ovo Tramp je odgovorio u svom stilu:

- Ovaj laptop, na kom je pronađena prepiska Hantera Bajdena, katastrofa je za njih. Nekako je Bajden zaboravio da ga ponese i šta sad, dođavola? A onda Šif, šef obaveštajnog odbora, kaže da je Rusija to učinila?! Rusija, Rusija, Rusija... Oni u Moskvi zbog ovakvih stvari verovatno misle da smo mi Amerikanci ludi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading