Češka produžila vanredno stanje do 17. maja

Autor: Blic, Republika

Svet

28.04.2020

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Donjeg doma parlamenta Češke produžili su vanredno stanje do 17. maja, što je kraće nego što je administracija zahtevala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Babiš

Premijer Andrej Babiš tražio je produženje vanredne situacije do 25. maja. Nije poznato da li će vlasti pokušati da na drugi način produže vanredno stanje.

Češka je danas registrovala najmanje novih slučajeva zaraze virusom korona u prethodnih više od šest sedmica.

Tokom prethodna 24 časa zabeležen je 41 novi slučaj, čime je ukupan broj porastao na 7.449. Umrlo je ukupno 223 ljudi.

Češka koja ima 10,7 miliona stanovnika, ima daleko manje slučajeva nego susedne zapadnoevropske zemlje nakon što je brzo reagovala na početku epidemije. Vlasti su zatvorile škole i radnje, a od građana je zatraženo da nose maske u javnosti.

Dnevni broj novih slučajeva zaraze pao je ispod 100 od 22. aprila, a kompanije su počele da vrše pritisak na Vladu da ukine pojedine mjere blokade, koja je na snazi od sredine marta.

Od juče su otvorene radnje površine od 2.500 metara kvadratnih, javni prostori i centri za fitnes. Vlada planira otvaranje svih radnji i restorana do 25. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading