USRED PANDEMIJE KORONE: Tramp ubrzava izgradnju zida

Autor: Tanjug

Svet

16.04.2020

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se Trampova administracija bori sa epidemijom korona virusa, američki predsednik ne odustaje od svog velikog izbornog obećanja i nastoji da ubrza izgradnju zida duž graničnih linija na jugu SAD, izveštava Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Izgradnja graničnog zida bila je glavno Trampovo obećanje tokom predizborne kampanje 2016. godine, koje je postupno odlagano da bi se pretvorilo u neispunjeno obećanje sve do prošle godine kada je Trampova administracija krenula u agresivnu eksproprijaciju pograničnih privatnih poseda, uglavnom u državi Teksas, koristeći se u velikom broju slučajeva nadležnostima federalnih sudova.

Advokati zemljoposednika na udaru eksproprijacije, upozoravaju da je administracija odabrala loš trenutak da krene u ovako agresivnu kampanju.


- Tajming je loš, a ljudski gledano - veoma loš. Prisiljavaju vlasnike ili da odustanu i ostanu bez svoje imovine ili da napuštaju svoje domove i zemlju da bi se borili za svoja prava uz pomoć skupih advokata. Sve to u trenutku kada je američka ekonomija na iskušenjima - kaže Dejvid Donati, advokat u Američkoj uniji za građanska prava u Teksasu, koji zastupa jednu porodicu u borbi protiv Trampove administracije.

Bela kuća nije htela da komentariše ovu priču, ali je predsednik Tramp nedavno izjavio da je pandemija samo pokazala da je potrebna snažnija kontrola granica.

- Zid nam je potrebniji nego ikada - objavio je američki predsednik na Tviteru 12. marta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading