Torpedom raznet tanker! Dramatičan incident u Persijskom zalivu

Autor:

Svet

13.06.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva naftna tankera napadnuta su juče torpedima u Omanskom zalivu nakon čega je jedan od njih koji je plovio pod zastavom norveške brodske kompanije "Frontlajn" potonuo. Niko od mornara nije povređen jer su odmah reagovali ratni brodovi Irana koji su spasli 44 mornara i odvezli ih na sigurno u svoju luku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pogođeni tanker

Pozivima u pomoć odazvali su se i pripadnici američke Pete flote, kao i Britanci koji se nalazi na tom području i mornarica Saudijske Arabije.

Ukupno su se čule tri eksplozije, a najgore je prošao brod koji je plovio pod zastavom Maršalovih Otoka, ali je u vlasništvu Norvežana. Interesantno je, međutim, da je posada uglavnom sastavljena od Rusa, Gruzijaca i Filipinaca.

Drugi brod je Kokuka Courageous pod zastavom Paname, ali u vlasništvu kompanije "Bernhard Schulte Shipmanagement" iz Singapura. Dodatno je zanimljivo da su oba broda prevozila teret povezan s Japanom. Zbog mesta na kom je izbio incident, odmah su se pojavile informacije da je napad izveo Iran, međutim, prema nekim teorijama, u pitanju je nameštaljka koja za cilj ima da Amerikanci za raketiranje optuže Iran kako bi napali tu zemlju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading