100 turskih vojnika otišlo u Rusiju na obuku za S-400

Autor: Republika

Svet

22.05.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa turskih vojnika i oficira otputovala je u Rusiju na obuku za upravljanje protivvazdušnim sistemom S-400, koji već mesecima predstavlja glavni kamen spoticanja u odnosima Vašingtona i Ankare, javlja dnevnik Milijet.

RepublikaFoto: twitter.com/sputnik_fr
S-400

- Grupa naših vojnika je upućena u Rusiju kako bi naučili da upravljaju sistemom S-400. Obuka je već počela - rekao je turski ministar odbrane Hulusi Akar, a prema pisanju svetski medija, reč je o 100 iskusnih turskih oficira i vojnika iz roda PVO.

Turska i Rusija su potpisale sporazum prema kojem će Moskva isporučiti Ankari atraktivni protivvazdušni sistem, što je izazvalo bes u Vašingtonu, čiji su zvaničnici zapretili da će prekinuti tursko učešće u programu višenamenskog aviona F-35.

Očekuje se da prvi elemetni sistema S-400 Turskoj budu isporučeni u junu, a koji je sledeći korak ogorčenog Vašingtona, ostaje da se vidi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading