(VIDEO) Milkšejkom na tvorca Bregzita: Težak incident u Njukaslu, Faraž na meti

Autor: Tanjug

Svet

20.05.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider britanske Stranke za Bregzit Najdžel Faraž pogođen je danas čašom milkšejka u Njukaslu, gde je učestvovao na događaju u okviru kampanje za predstojeće izbore za Evropski parlament. Policija je saopštila da je 32-ogodišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da je gađao Faraž milkšejkom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tvorac Bregzita pogođen milkšejkom

AP navodi da je reč o Polu Krouteru, koji je rekao da je Faraža gađao u znak protesta protiv njegove "ogorčenosti i rasizma".

Incident se dogodio ubrzo nakon što se Faraž obratio pristalicama, prenosi Rojters pozivajući se na svedoke.

- Nažalost, pojedini zagovornici ostanka Britanije u EU su postali radikalizovani, do nivoa da normalna kampanja postaje nemoguća. Da bi civilizovana demokratije funkcionisala potrebna je saglasnost gubitnika, političari koji ne prihvataju ishod referenduma su nas doveli do ovoga - naveo je Faraž na svom nalogu na Tviteru nakon incidenta. 


Prošle nedelje Mekdonalds u Škotskoj je saopštio da im je u policiji rečeno da na prodaju milkšejskove tokom mitinga Stranke za Bregzit. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading