74 NASA naučnika misteriozno umrlo poslednjih godina, a svi su bili na jednom zadatku

Autor: Mediji

Svet

14.03.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

NASA je poslednjih godina izgubila 74 naučnika. Od ove brojke su neki živote izgubili "slučajno" a neki su navodno počinili "samoubistvo".

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zajedničko im je bilo to što su svi bili vrhunski inženjeri ili medicinski stručnjaci i svi su izgubili živote u nejasnim okolnostima.

Alberto Behar bio je i stručnjak za robotiku koji je istraživao kako roboti funkcionišu u teškim uslovima, kao na primer pod vodom ili unutar vulkana. Izgubio je život u avionskoj nesreći 2015. u Los Anđelesu. Takođe, bio vodeći naučnik koji je pronašao dokaze o prisutnosti vode na Marsu.

Melisa Ketunuti bila je lkarka za rak koja je pronađena spaljena živa u svojoj kući, što je prilično čudan način za samoubistvo.

Glen Tomas i Jep Lange su bili na letu MH17 koji je oboren iznad istočnog dela Ukrajine 2014. Tomas i Lange su spremali govor o eboli i AIDS-u, ali su poginuli pre nego su stigli na konferenciju. Dr. En Sarevski (53) je bila svetski stručnjak za rak maternice i pronašla je vakcinu protiv raka grlića maternice.

Od svih pronađenih mrtvih naučnika je najkontroverzniji tragični gubitak života inženjera elektrotehnike Šejna Trumana Toda 2012. godine. Njegovo telo je ostavljeno u mrtvačnici u Singapuru.

U to vreme Truman je razvijao poseban uređaj za Kinu za kojeg se govorilo da odbrambeno oružje.

Njegova porodica je kasnije rekla da je bio zabrinut za svoj život, jer je svojim poslom navodno ugrožavao američku nacionalnu sigurnost.

Poslednjeg dana posla u Kini je pronađen mrtav. Njegova porodica je tražila odgovore i pokrenula je kampanju kako bi saznala istinu. Međutim, iako su kineski zvaničnici obećali da će ispitati da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, nikada nisu dobili nikakav odgovor.

To je samo mali deo velike zagonetke o 74 naučnika NASA koji su preminuli.

Svi sa liste smrti su bili naučnici koji su otkrivali i sprovodili “posebno važne eksperimente”.

Teoretičari zavere sumnjaju da su ti ljudi saznali nešto osetljivo, a američka vlada nije htela da se to otkrije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading