HITNA EVAKUACIJA UČENIKA ZBOG DOJAVE O BOMBI! Đaci pomorske škole na ONLAJN NASTAVI!

Autor: M.B.

Svet

26.02.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dojava o bombi u Pomorskoj školi u Kotoru.

HITNA EVAKUACIJA UČENIKA ZBOG DOJAVE O BOMBI! Đaci pomorske škole na ONLAJN NASTAVI!

Foto: Shutterstock, profimedia

Na imejl adresu Pomorske škole u Kotoru jutros je stigla uznemirujuća dojava o postavljenoj bombi, što je izazvalo veliku zabrinutost među učenicima i osobljem škole. Kao mera predostrožnosti, učenici Pomorske škole i Gimnazije, koja se nalazi u istom objektu, nisu ulazili u zgradu. Ovo nije prvi put da se takva situacija događa, jer je i u petak bila slična dojava, koja se nakon policijske provere pokazala kao lažna.

Onlajn nastava u Gimnaziji

Uprava Gimnazije donela je odluku da se nastava odvija onlajn od 10 časova, kako bi se osigurala bezbednost učenika i osoblja. Ovakav pristup je neophodan kako bi se izbegle eventualne opasnosti i omogućilo normalno odvijanje obrazovnog procesa.


Dojava o bombi u Srednjoj mešovitoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Herceg Novom
Slična situacija dogodila se i u Srednjoj mešovitoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Herceg Novom, gde je stigla dojava o postavljanju više bombi. Ova dojava izazvala je obustavu nastave, a nakon pregleda školskih prostorija, policija je utvrdila da je dojava bila lažna. Ovo je već četvrta dojava o postavljenoj bombi u ovoj školi, što je izuzetno uznemirujuće za sve uključene u obrazovni proces.

Online nastava kao mera predostrožnosti

Učenici su jutros obavešteni da će se nastava odvijati onlajn, kao što je to bio slučaj i proteklih dana, kada su dojave o postavljenoj bombi takođe bile lažne. Ovakav pristup je neophodan kako bi se osigurala bezbednost učenika i osoblja, i kako bi se izbegle nepotrebne panika i stres.

Nažalost, situacije u kojima se suočavamo sa pretnjom od bacanja bombe mogu biti veoma zastrašujuće i stresne. Ukoliko se ikada nađete u ovakvoj situaciji, važno je da ostanete smireni i da postupate brzo, ali pažljivo.

Bezbednost u prvom planu

Vaša bezbednost je apsolutni prioritet u slučaju da neko baci bombu. Prvo što treba da uradite jeste da se udaljite sa lokacije na kojoj se nalazi bomba. Ukoliko je moguće, obavestite druge ljude u okolini o pretnji i pokušajte da ih udaljite iz opasne zone.

Pozovite pomoć
Jedan od ključnih koraka je da odmah pozovete nadležne službe za hitne intervencije, poput policije, vatrogasaca i hitne pomoći. Dajte im tačne informacije o lokaciji bombe i bilo kakvim sumnjivim aktivnostima koje ste primetili.

Ne dirajte sumnjive predmete
Važno je da ostanete daleko od sumnjivih predmeta koje pretpostavljate da bi mogle biti bombe. Nemojte ih dirati, pomerati ili pokušavati da ih deaktivirate. Ovo može biti veoma opasno i najbolje je sačekati stručnjake da se pozabave situacijom.

Evakuacija
Ukoliko je moguće, organizujte evakuaciju iz oblasti u kojoj se nalazi bomba. Pomozite drugima da se udalje od opasne zone i pratite uputstva nadležnih službi.

Informišite se o postupcima u hitnim situacijama
Važno je da se unapred informišete o postupcima koje treba da sledite u slučaju bombaškog napada. Mnoge organizacije i institucije pružaju obuke i materijale koji vam mogu pomoći da se pripremite za ovakve situacije.

Podrška nakon incidenta
Nakon što se situacija smiri, bitno je da potražite podršku i pomoć za suočavanje sa stresom i traumom koju ste možda doživeli. Razgovor sa stručnjacima ili grupama za podršku može biti od velike pomoći u procesu oporavka.

Uvek je bolje biti pripremljen za nepredviđene situacije, pa se informišite o postupcima u slučaju bombaškog napada i budite spremni da reagujete brzo i odgovorno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading