NJEGOVO UBISTVO ZAPOČELO JE RAT CRNOGORSKIH KLANOVA: Pre 9 godina likvidiran je u podzemnoj garaži u Beogradu!

Autor: M.B.

Hronika

20.02.2024

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Gorana Radomana početak krvavog rata crnogorskih klanova.

NJEGOVO UBISTVO ZAPOČELO JE RAT CRNOGORSKIH KLANOVA: Pre 9 godina likvidiran je u podzemnoj garaži u Beogradu!

Foto: MUP

Goran Radoman ubijen na Novom Beogradu

Pre tačno 9 godina, 20. februara 2015. godine, na Cetinju je ubijen vlasnik pomorske kompanije Goran Radoman, čime je započeo krvavi rat crnogorskih klanova koji i danas traje. Radoman, tada 37-godišnjak, izgubio je život u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu, kada je napadač ispalio čak 25 metaka u njega. Neposredno pre brutalnog ubistva, Radoman je parkirao blindirani BMW podgoričkih tablica, a njegov ubica neprimetno je ušao u podzemnu garažu zgrade i tu ga je čekao.

Goran Radoman je bio vlasnik uspešne pomorske kompanije, a njegovo ubistvo ostavilo je mnoga pitanja bez odgovora. Identitet i motiv ubice i dalje su obavijeni velom misterije, dok se spekuliše o mogućim vezama sa podzemljem i kriminalnim grupama.

- Zgrada je pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana, koji se pojavio u garaži nešto posle ponoći. Parkirao je svoj blindirani BMW i krenuo ka liftu. Kada je otvorio staklena vrata, napadač je heklerom rafalno pucao u njega. Ubica je ispalio ceo šaržer i pobegao sa mesta zločina. Telo ubijenog, 45 minuta posle ponoći, pronašao je stanar zgrade - objasnio je ranije izvor Informera.

Uticaj Južne Amerike na događaje u Srbiji


Sumnja se da je ubica mesec dana pratio Radomana nakon njegovog povratka iz Južne Amerike, gde je bio angažovan u poslovima vezanim za narkotike. Stan na Novom Beogradu iznajmio je za svoju porodicu, a ubica je saznao i za tu adresu, što je bio ključni momenat u planiranju ubistva. Ovaj događaj jasno pokazuje kako globalni narko karteli imaju uticaj i na događaje u Srbiji, te kako su povezani na globalnom nivou.

Nestanak kokaina i tragični sled događaja

Ubistvo se dogodilo tri meseca nakon što je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, koji je Radoman čuvao tada jedinstvenom kotorskom klanu. Ova činjenica jasno povezuje nestanak kokaina sa tragičnim sledom događaja koji su usledili, a koji su doveli do gubitka mnogih života.

Rat između kotorskih klanova

Dva meseca nakon ubistva saznalo se da je ubistvo Radomana naručio narko kartel iz Južne Amerike zbog izgubljenog kokaina. Ovaj događaj je označio početak dugogodišnjeg rata između dva kotorska klana - škaljarskog i kavačkog. Ovaj sukob je do sada odneo najmanje 70 života i jasno pokazuje koliko su ozbiljni i nasilni sukobi između narko klanova.

Sukob oko narkotika nije bio jedini mračan deo Radomanove prošlosti. Optužbe za razbojništvo u Beogradu, gde je navodno upao u stan, pretukao vlasnika i odneo vredne stvari, bacaju novo svetlo na njegovu kriminalnu prošlost. Ovaj događaj dodatno komplikuje sliku o Radomanu i postavlja pitanje koliko je daleko bio spreman da ide kako bi ostvario svoje ciljeve.

Kazna na Kubi i izručenje Srbiji

Radomanova prošlost nije bila samo vezana za Srbiju. Osuđen je na sedam godina zatvora na Kubi zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Nakon izdržavanja dela kazne, izručen je Srbiji, gde je trebalo da odgovara pred sudom za svoja dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading