DRAMA U CRNOJ GORI: Šumski požari ugrozili domaćinstva!

Autor:

Svet

28.01.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je požar u Markovini stavljen pod kontrolu, vatrogasne ekipe su morale da reaguju i na požar u mestu Drušići.

DRAMA U CRNOJ GORI: Šumski požari ugrozili domaćinstva!

Foto: Credit: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Noćni požar u mestu Markovina kod Cetinja izazvao je veliku zabrinutost među lokalnim stanovništvom, dok su ekipe Službe zaštite i spašavanja Cetinje brzo reagovale kako bi sprečile dalje širenje vatre. Velika brzina širenja požara i njegova blizina kućama predstavljali su glavne izazove u gašenju požara.

- U gašenju požara pomogle su nam i kolege iz Danilograda. Ono što je otežavalo gašenje jeste što se požar relativno brzo širio i približio kućama i putu. Vatra u Markovini se sada povukla na potpuno nepristupačan teren na veliku nadmorsku visinu, pa više nema opasnoti da se ona proširi i ugrozi domaćinstva. Ekipu smo povukli sa tog terena - rekao je Miloš Ćećanović komandir Službe za zaštitu i spašavanje Cetinje.

Napori spasilačkih ekipa

Miloš Ćećanović, komandir Službe zaštite i spašavanja Cetinje, istakao je važnost nadljudskih napora koje su ekipe uložile kako bi lokalizovale požar i zaštitile domaćinstva od vatrene stihije. Takođe, pohvalio je kolege iz Danilograda koji su pritekli u pomoć u gašenju požara u Markovini.

Novi požar u mestu Drušići

Nakon što je požar u Markovini stavljen pod kontrolu, vatrogasne ekipe su morale da reaguju i na požar u mestu Drušići. Ćećanović je izrazio zabrinutost zbog mogućeg ljudskog faktora kao uzroka ovih požara.

- Taj još jedan požar je uspešno ugašen. Nismo sigurni šta može biti uzrok ovih vatrenih stihija, ali postoji mogućnost da može biti u pitanju i ljudski faktor - dodao je Ćećanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading