SUKOBILI SE MIRAŠEVI I BORISOVI JERETICI: Pukla bruka na Cetinju na Badnji dan

Autor:

Svet

06.01.2024

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije je izrazio želju da Hristos donese mir sa neba grešnim ljudima.

SUKOBILI SE MIRAŠEVI I BORISOVI JERETICI: Pukla bruka na Cetinju na Badnji dan

Foto: youtube.com/Bujica Z1TV

Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) su se okupili ispred Cetinjskog manastira, gde je danas postavljen badnjak, dok je policija na glavnom gradskom trgu sprečila sukob pristalica dve struje unutar Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Policija već godinama obezbeđuje postavljanje badnjaka na Cetinju zbog napetosti između SPC i CPC. Međutim, ovo je prvi put da policija mora intervenisati između pristalica same CPC.

Mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije je izjavio ispred Cetinjskog manastira da su svi jedinstveni u crkvi Božijoj – i anđeli na nebu i oni koji su na zemlji.

- Duše onih koji su ranije proslavljali ovaj praznik i svedočili svetu pravoslavnu veru, braneći naše hrišćansko ime i narodno sećanje, su s nama - rekao je on.

Mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije je izrazio želju da Hristos donese mir sa neba grešnim ljudima.

- Da se zavađeni pomire, rastavljeni spoje, da procveta mir, dobrota i ljubav u našim srcima, dušama, domovima i celoj našoj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji dočekujete ovaj praznik sa verom i ljubavlju - zaključio je Joanikije, prenose beogradski mediji.

Nalaganju badnjaka prisustvovali su, između ostalih, predsednik Skupštine Andrija Mandić i poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović.

Vernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) tradicionalno su se okupili da postave badnjake ispred Dvorca Kralja Nikole na Cetinju, ali je došlo do incidenta između pristalica dve struje. Policija je uspela sprečiti ozbiljniji sukob.

Pre početka postavljanja badnjaka, intonirana je nacionalna himna, ali je nakon toga došlo do incidenta jer su se na Dvorskom trgu pojavile pristalice dve struje unutar CPC, Mihaila i Borisa.

Mitropolit Mihailo bio je iznenađen pojavljivanjem Borisa, koji je osveštao i postavio badnjak.

Na opštecrnogorskom zboru u septembru, Ostroško-nikšićki episkop Boris Bojović je izabran za mitropolita CPC, što mitropolit Mihailo osporava tvrdeći da je to bio politički skup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading