UHAPŠEN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Aco Mijajlović i još pet osoba lišeni su slobode zbog šverca cigareta!

Autor:

Svet

19.02.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među uhapšenima su i aktivni pripadnici policije, uključujući starešine i komandire.

UHAPŠEN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Aco Mijajlović i još pet osoba lišeni su slobode zbog šverca cigareta!

Foto: Profimedia

Specijalno policijsko odjeljenje izvršilo je hapšenje Aleksandra Mijajlovića, doskorašnjeg suvlasnika kompanije Bemax, zajedno sa još pet osoba, zbog sumnje da su učestvovali u švercu cigareta. Osumnjičeni su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje, potvrdio je specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

- Na osnovu višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, su lišili slobode A.M.,G.V.,D.J.,D.B.,M.M. i R.R.,zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje - rekao je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su i aktivni pripadnici policije, uključujući starešine i komandire. Jedan od uhapšenih je granični policajac Dragan Backović, dok su među osumnjičenima i Golub Vojinović i Dejan Jokić iz Podgorice.


Specijalno policijsko odjeljenje, uz podršku Sektora za borbu protiv kriminala, sprovodi akciju hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz koordinaciju sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL. Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi daljeg postupka.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić je najavio da će osumnjičeni biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku, čime će se nastaviti istraga o švercu cigareta i navodnom stvaranju kriminalne organizacije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading