OD SUTRA ŠTRAJK U VIŠE OD 150 ŠKOLA: Dramatična situacija u crnogorskoj prosveti

Autor: Tanjug

Svet

18.02.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Ministarstva prosvete, nauke i informisanja Crne Gore ranije je saopšteno da je na sastanku sa predstavnicima sindikata u petak ponovo ponuđeno uvećanje zarade prosvetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15 odsto.

OD SUTRA ŠTRAJK U VIŠE OD 150 ŠKOLA: Dramatična situacija u crnogorskoj prosveti

Foto: shutterstock

Učionica

Nastavnici iz skoro 160 škola u Crnoj Gori započeće od sutra štrajk i u tim školama neće biti nastave, prenela je večeras RTCG.

- Od nas je traženo da odložimo štrajk, ali to ne možemo da učinimo, nemamo mandat kao pregovarački tim da odlažemo štrajk. Biće ga u onim školama koje su se prijavile, u njih skoro 160 - rekao je predsednik Sindikata prosvete Radomir Božović.

On je dodao da će vrtići raditi regularno i da će rad u tim ustanovama eventualno biti skraćen za samo sat vremena.

Na pitanje šta će biti kad deca dođu sutra u školu, rekao je da gde bude uslova da se održi nastava - održaće se.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i informisanja Crne Gore ranije je saopšteno da je na sastanku sa predstavnicima sindikata u petak ponovo ponuđeno uvećanje zarade prosvetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15 odsto, što bi počelo da se primenjuje najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading