ANALITIČAR UTVRDIO: ZVEZDA NEPRAVEDNO DOBILA PENAL U PAZARU, ALI JE SUDIJA "POGURAO" I PARTIZAN! Šta će grobari i delije reći na ovo?

Autor:

Sport

19.02.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne može da prođe bez "trećih poluvremena".

ANALITIČAR UTVRDIO: ZVEZDA NEPRAVEDNO DOBILA PENAL U PAZARU, ALI JE SUDIJA "POGURAO" I PARTIZAN! Šta će grobari i delije reći na ovo?

Foto: Starsport

Derbi i kontroverze

Utakmice između Crvene zvezde i Partizana oduvek su bile predmet velike pažnje i analize u srpskoj fudbalskoj javnosti, a minulog vikenda nije bilo drugačije. Crvena zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu od 3:0 protiv Novog Pazara, dok je Partizan "petardirao" IMT rezultatom 5:2. Međutim, kao i obično, nije moglo proći bez kontroverznih sudijskih odluka.

Kontroverze na terenu

Sudijski analitičar Zdravko Jokić, gost TV Arene sport, nije mogao da izbegne komentare na sporne situacije. Prvo je analizirao penal dosuđen za Crvenu zvezdu od strane sudije Danila Nikolića, koji je izazvao reakciju kluba iz Novog Pazara. Jokić je istakao da iz određenih uglova nije bilo jasnog kontakta, te da je odluka sudije bila sporna.

- Iz njegove pozicije teško je videti šta se dešavalo, noga ide prema glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta i igrač Pazara je izbio loptu. Iz ovog ugla nema prekršaja - rekao je Jokić.

Republika

Foto: Youtube/Objektiv TV

Zdravko Jokić

Nakon toga, fokus je prebačen na utakmicu u Humskoj, gde je glavni arbitar Andrija Stojanović nakon konsultacija sa VAR sobom doneo odluku o dosuđenom penalu za Partizan. Jokić je podržao tu odluku, ali je istovremeno ukazao na grešku u isključenju fudbalera IMT-a, Vladimira Radočaja, ocenjujući da nije bilo osnove za crveni karton.

- Ovde vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je on hteo u klizeći start, ruka je odručena, štiti prostor, dobra odluka sudije. Ali je napravio grešku kada je dao žuti karton Vladimiru Radočaju, te nije bilo osnove da IMT završi meč sa igračem manje, dodao je analitičar.

Reakcije i analize

Ove kontroverzne situacije su ponovo pokrenule diskusiju o kvalitetu suđenja u srpskom fudbalu i postavile pitanje o potrebi dodatnih poboljšanja u ovom segmentu. Klubovi, navijači i stručnjaci ponovo su se našli u raspravi oko tumačenja pravila i odluka sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading