IZVINJENJE JOJ NIJE POMOGLO: Crnogorci žestoko kaznili atletičarku koja je ponizila nacionalni grb!

Autor: P. Z.

Sport

31.01.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Vuković našla se u centru skandala zbog "kokoške".

IZVINJENJE JOJ NIJE POMOGLO: Crnogorci žestoko kaznili atletičarku koja je ponizila nacionalni grb!

Foto: Tanjug/AP

Marija Vuković

Crnogorska atletičarka Marija Vuković dospela je u žižu tamošnje javnosti na potpuno pogrešan način, pošto je ponizila nacionalni grb.

Podsetimo, ona je orao Crnojevića sa zastave Crne Gore nazvala kokoškom.

Kompletna javnost ju je vrlo brzo osudila, a ona se izvinila putem društvenih mreža.

Dragi prijatelji, Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namera mi nije bila da povredim ničije osećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem. Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj reči. Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe - napisala je Marija, pa dodala:

Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvek i radila! A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim - poručila je Vukovićeva na Instagramu.

Međutim, dvostruka najbolja sportistkinja Crne Gore neće tako lako dobiti oproštaj.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković je odlučio da povuče predlog da Marija bude proglašena za najbolju sportistkinju crnogorske prestonice u 2023. godini.

Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja izneo grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje. Komisija za dodelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta zasedaće ponovo i doneti novu Odluku - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading