ŠOKANTNI NAPAD NA ČUVARE NP SKADARSKO JEZERO: Krivolovci pokušali da ubodu čuvara ostima!

Autor:

Svet

04.02.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se šef nadzorničke službe legitimisao i zatražio isto od krivolovaca, oni su prvo pokušali da pobegnu, a zatim napali šefa službe i ekipu JP NP Skadarsko jezero.

ŠOKANTNI NAPAD NA ČUVARE NP SKADARSKO JEZERO: Krivolovci pokušali da ubodu čuvara ostima!

Foto: Profimedia

Uznemirujući događaj koji se odigrao sinoć u Nacionalnom parku Skadarsko jezero potresao je javnost, nakon što su krivolovci napali čuvare, a jednog od njih čak pokušali da ubodu ostima.

Obračun naoružanih krivolovaca i hrabrih čuvara

Prema informacijama iz podgoričkih Vijesti, incident se desio u rejonu Pijeske, gde su hrabri čuvari Nacionalnog parka ušli u sukob sa naoružanim krivolovcima. Direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Vladimir Martinović, istakao je da su čuvari nenaoružani ušli u obračun sa naoružanim krivolovcima i da je neophodna podrška policije i tužilaštva.

Zahtev za sistemsku podršku

Martinović je naglasio da je borba protiv krivolova od velike važnosti, ali da mnogima to ne odgovara, te da su lovočuvari ugroženi. On je istakao da je potrebna sistemsku podršku kako bi se izborili sa "biznisom vrednim stotine hiljada evra".

Navodni beg i napad krivolovaca

Prema informacijama Vijesti, nakon što se šef nadzorničke službe legitimisao i zatražio isto od krivolovaca, oni su prvo pokušali da pobegnu, a zatim napali šefa službe i ekipu JP NP Skadarsko jezero. Na snimku koji je dostavljen Vijestima, može se videti kako čuvari pokušavaju da zaustave čamac u kom su krivolovci, ali su oni počeli da se otimaju i udaraju čuvare.

Ovaj napad na čuvare Nacionalnog parka Skadarsko jezero ističe ozbiljnost problema krivolova i potrebu za efikasnijim sistemom zaštite prirode i sprečavanja ilegalnog lova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading