JEZIVA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ! Zet preminule starice svedoči o hororu u Zadru: ''Žena me je pozvala telefonom i rekla da joj je majka oblivena krvlju!''''

Autor:

Svet

31.01.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik psa koji je usmrtio 82-godišnju ženu iz Zadra pripadnik je Hrvatske vojske, pa su reči žaljenja uputili Ministarstvo odbrane i potpredsednik vlade i ministar Ivan Anušić.

JEZIVA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ! Zet preminule starice svedoči o hororu u Zadru: ''Žena me je pozvala telefonom i rekla da joj je majka oblivena krvlju!''''

Foto: pixabay.com

U stravičnom incidentu koji je potresao Zadar, 28-godišnji vlasnik staforda priveden je zbog smrtonosnog ugriza svog psa koji je rezultirao smrću 82-godišnje žene. Policija je okončala krivičnu istragu, podnela krivičnu prijavu, a mladiću preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Vlasnik psa aktivno vojno lice

Incident se dogodio u stanu vlasništva unuka preminule žene, a tragična pogibija pokrenula je niz pitanja o odgovornosti vlasnika i bezbednosti ovakvih pasa. Američki stafordski terijer, težak oko 50 kilograma, bio je pod nadzorom vojnog lica koje je aktivno služilo u Zadru.

Ministarstvo obrane je potvrdilo da je privedeno vojno lice, osumnjičeno za "teško krivično delo protiv opšte bezbednosti učinjeno van službe". Osumnjičeni vojnik je priveden u saradnji sa vojnom policijom, a policija ga tereti za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Preminula žena, koja je navodno bolovala od srčanog oboljenja prema izjavama njenog zeta, pronađena je u stanu sa povredama koje su ukazivale na nasilnu smrt od ujeda psa. Veterinarska služba preuzela je psa, rasnog američkog staforda, koji je kasnije smešten u azil.

Zet preminule žene, Antonije Dragić, opisao je šok koji je doživeo kada je stigao u stan nakon poziva svoje ćerke. 

- Supruga me je u 5 sati ujutru pozvala telefonom iz stana i rekla mi kako je našla mrtvo telo svoje majke, koje je bilo obliveno krvlju, a pas je stajao nad njom. Odmah sam došao u njen stan oko 5.30, a policija je već stigla - rekao je on.

Dodao je da je supruga psa odmah zaključala u kupatilo, a potom ga je veterinar kojeg je pozvala policija omamio, pošto se radi o psu teškom oko 50 kilograma.

Pas je potom odveden u azil, rekao je Dragić i dodao da je njegova supruga očajna zbog smrti majke.

Zet preminule starice rekao da su dan pre nesreće šetali psa

Pitanje je da li ju je pas ujeo dok je bila živa, ili se razbolela i umrla od slabog srca ili starosti. Pas je rasni američki staford, a vlasnik je nećak moje žene, sin njenog brata. On je u vojnoj službi van Zadra, zbog čega je, rekao je, ostavio psa na čuvanje.

Supruga i ja smo bili sa ovim psom dan pre ovog tragičnog događaja u komšijskom kafiću, popili smo piće, bili smo sat vremena, a pas je sve vreme ležao pored nas. Ko je mogao da zna da će se tako nešto desiti - rekao je Zadranin i dodao da su kasnije tog dana on i njegova supruga šetali sa psom, zatim je supruga vratila psa u stan, a njih dvoje su nastavili kupovinu.

Vratili su se oko 22 sata, pošto je njegova žena ujutru morala da ide na posao.

Ovaj pas je živeo sa porodicom našeg nećaka u njihovom stanu u Zadru. Čuo sam od svog nećaka preko poruka nakon ove tragedije, trebalo je da dođe u Zadar u utorak uveče, ali smo saznali da ga je vojna policija zaustavila i odvela. Supruga i ja smo privedeni u policijsku stanicu nakon što su policajci počeli da pretresaju stan, piše Jutranji list.

Tvrdi da je policijski razgovor trajao oko 20 minuta i da su ga pitali gde su on i supruga bili u trenutku kada je pas napao pokojnu svekrvu.

Dodao je da su njegovu suprugu zadržali u policijskoj stanici do 18 časova, rekao je Dragić, koji smatra da će pas verovatno biti uspavan.

Dok se istražuje kako je došlo do ovakvog napada, javnost ostaje uznemirena pitanjem odgovornosti vlasnika pasa, posebno onih agresivnih pasmina koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost.

Očekuje se dalja istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja, dok zajednica pokušava da shvati kako se nešto slično moglo dogoditi u njihovom mirnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading