DOKTORKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO POSLE BRUTALNIH UVREDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Njena tužna priča koja je potresla javnost

Autor:

Svet

29.01.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveni radnici su izloženi stresu i pritisku, kako sa društvenih mreža, tako i u svakodnevnom radu.

DOKTORKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO POSLE BRUTALNIH UVREDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Njena tužna priča koja je potresla javnost

Foto: youtube/Emergency München

Tragična vest o smrti tridesetogodišnje doktorke iz Međimurja potresla je javnost, a njena samoubistvo pokrenulo je pitanja o odnosu prema lekarima na društvenim mrežama. Ova priča baca svetlo na problem digitalnog nasilja i pritiska na zdravstvene radnike.

Mlada doktorka je postala meta gnusnih komentara na društvenim mrežama nakon što je jedna Međimurka iznela nezadovoljstvo tretmanom njenog člana porodice na Hitnoj pomoći. Komentari su bili usmereni ka doktorki, a nisu se odnosili na njen rad već na lične karakteristike, dovodeći je do tačke pucanja.

Nakon lavine negativnih komentara, doktorka je pronađena mrtva u svom stanu u Zagrebu, a istraga je pokazala da je izvršila samoubistvo. Ova tužna vest ostavlja pitanje da li su društvene mreže imale ulogu u njenom tragičnom izboru.

- Znam svoju sestru, bile smo bliske. Bila je vesela vedra, nasmejana i ljubazna. Posvećena svom radu. Bila je stvarno sjajna. Nedavno smo se veselili na mom venčanju, bila je presrećna kada sam se porodila i dobila je bratanca. Na dan rođenja odmah je došla iz Zagreba. Došla je u moju bolnicu, obožavala bebu. Tada je počela da razmišlja o bebi sa svojim partnerom. Poslala sam joj slike bebe, bila je stvarno srećna. Uopšte ne želim da komentarišem ovaj linč. Ne znam šta joj je prolazilo kroz glavu. Znam samo da nam je ništa neće vratiti. Sada samo želimo mir i da se dostojanstveno oprostimo od nje. Ništa nam je neće vratiti, nikada više nećemo imati priliku da razgovaramo sa njom, da je vidimo - rekla je za Jutarnji uplakana sestra Martina.

Zdravstveni radnici su izloženi stresu i pritisku, kako sa društvenih mreža, tako i u svakodnevnom radu. Kolege doktorke opisuju je kao vrednu i posvećenu poslu, ističući da su svi izloženi linču i pretnjama, što je problem koji zahteva hitno rešavanje.

Predstavnici zdravstvenih udruženja oštro osuđuju praksu prozivanja lekara na društvenim mrežama i ističu potrebu za zaštitom ličnog dostojanstva zdravstvenih radnika. Apeluju na promenu paradigme i zaštitu zdravstvenih radnika od digitalnog nasilja.

U ovakvim teškim situacijama, važno je pružiti podršku i pomoć onima koji se suočavaju sa stresom i pritiskom. Postoje brojne organizacije i službe koje pružaju pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu, kao i volontere koji su tu da pruže podršku i razgovaraju sa ljudima koji se osećaju usamljeno i uznemireno.

Ova tragična priča ukazuje na važnost promene odnosa prema zdravstvenim radnicima i podseća nas da je podrška i empatija ključna u očuvanju mentalnog zdravlja svih članova društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading